INDUSTRI

Får bonus – blir permittert

MÅ TRAPPE NED? Aluminiumsverket på Karmøy kan oppleve nedbemanning som følge av strenge utslippskrav. Allerede i 2000 fikk Hydro Karmøy varsel kravene. Bildet er fra Hydros aluminiumverk på Sunndalsøra.
MÅ TRAPPE NED? Aluminiumsverket på Karmøy kan oppleve nedbemanning som følge av strenge utslippskrav. Allerede i 2000 fikk Hydro Karmøy varsel kravene. Bildet er fra Hydros aluminiumverk på Sunndalsøra. Bilde: Atle Johnsen / Hydro

Den krevende markedssituasjonen for aluminium gjør at Hydro nå tar ut en produksjon på rundt 100.000 tonn aluminium og stenger dermed den eldste produksjonslinjen ved aluminiumverket i Sunndal.

Bonus

Den 40 år gamle produksjonslinjen Su 3 ved Hydros aluminiumverk på Sunndalsøra er den eldste som fortsatt er i drift i selskapet.

Det skjer samtidig som selskapets 1000 ansatte ved Hydro Sunndal får utbetalt 15.000 kroner hver i bonus, etter at de nådde budsjettene sine i fjor.

Overskuddet var på vel en milliard kroner i fjor og de ansatte på Sunndalsøra deler rundt 15 millioner.

Les også:

Dialog

Ifølge en melding fra Hydro vil nedstengingen ta om lag to måneder og medfører permittering av rundt 160 av de totalt 1.000 ansatte ved Hydro i Sunndal.

Beslutningen om midlertidig nedstenging er tatt i nær dialog med representanter for de ansatte.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.