INDUSTRI

Emisjon i boks for Hjellegjerde

Hjellegjerdes emisjon redder dem fra konkurs.
Hjellegjerdes emisjon redder dem fra konkurs. Bilde: HJELLEGJERDE
  • Oppdatert 14:07

Møbelprodusenten har store økonomiske problemer og egenkapitalen er brukt opp. Selskapet trenger tilførsel av kapital umiddelbart.

Styret i selskapet satt i krisemøte hele mandag og mottok natt til tirsdag et nytt tilbud fra Interstil AS om en rettet emisjon på 20 millioner kroner. I det nye tilbudet hevet selskapet sitt opprinnelige tilbud på 5 øre per aksje til 15 øre per aksje.

– Sterk eier

– For å gjennomføre de strategiene man har trenger man en god finansiell grunnmur. Ved at vi nå får inn en sterk eier kan vi videreutvikle og få ut potensial som ligger i selskapet. Det er nok en av grunnene til at Interstil velger å bli med på denne reisen, sier administrerende direktør Olav Inge Røyset til DN.no.

En generalforsamling 26. juli avviste styrets forrige forslag til en rettet emisjon mot Interstil nettopp fordi forslaget ville bety en kraftig utvanning av eksisterende aksjonærer, men nå er altså tilbudet forbedret.

Børspause

Oslo Børs stoppet all handel med Hjellegjerde-aksjen før børsåpning tirsdag i påvente av børsmeldingen fra selskapet. Da børspausen ble opphevet litt før klokken 13 falt aksjen over 30 prosent, men den handles likevel til en kurs på over det dobbelte av emisjonstilbudet, for 37 øre aksjen.

Ifølge en børsmelding tirsdag ettermiddag forutsetter tilbudet forhåndsaksept fra 67 prosent av selskapets aksjonærer.

Aksjonærene God Driv AS, Norinvest Ltd og Brutel AS, som til sammen utgjør rundt 57 prosent av aksjene i selskapet, har allerede avgitt sine forhåndsaksepter. Det arbeides nå med å innhente aksepter fra øvrige aksjonærer, og styret vil umiddelbart innkalle til ny ekstraordinær generalforsamling.

Forbehold

Tilbudet forutsetter også at selskapets bankforbindelse opprettholder sitt opprinnelige finanstilbud og at gjennomføringen av emisjonen godkjennes av Konkurransetilsynet.

Styret vil jobbe for å få hevet forbeholdene i denne finansieringsløsningen i løpet av dagen, heter det i børsmeldingen.

Bedriften startet opp i Sykkylven i Møre og Romsdal i 1941. I dag går omtrent 70 prosent av produksjonen til eksport, og møbelprodusenten har fabrikker både i Norge, Litauen og Thailand. (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.