INDUSTRI

Budsjett uten spiss

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen får ikke teknologi-Norge til å hoppe i taket over budsjettet - verken av sorg eller glede.
Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen får ikke teknologi-Norge til å hoppe i taket over budsjettet - verken av sorg eller glede.Bilde: Stig Weston

På våre temasider Statsbudsjett 2008 kan du lese en rekke artikler om Statsbudsjettet.Dette er noen av hovedpunktene:

Veier og vedlikehold

Selv om regjeringen bevilger 24,7 milliarder kroner til samferdsel og fyller kravene i Nasjonal Trasnportplan, blir etterslepet på veivedlikehold større . BNL frykter at det store etterslepet vil øke ytterligere og at regjeringen mangler en vedlikeholdsstrategi.

Biler

Dieselpartikkelfilter til ingen nytte

Bilister som vil kjøre miljøvennlig med dieselbil, straffes hardt omde ettermonterer partikkefilter. Det er nemlig bare diselsbiler med fabrikkmontert filter som får redusert avgift. Alle andre får en økning.

Billgere Etanol-biler

Et lyspunkt: Etanoldrevne biler får lavere engangsavgift.

Miljø

660 millioner mer til fornybar energi

Regjeringen vil bruke snaut halvannen milliard kroner på fornybar energi neste år. Satsingen skal rettes mot privathusholdningene, og en støtteordning for fjernvarme skal etableres. Satsene i støtteordningen for fornybar energi er derimot ikke endret.Les flere nyheter og reaksjoner på TU.no - Tema Statsbudsjett 2008.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.