INDUSTRI

Åpner nytt oljelaboratorium

GLADE PÅ LABBEN: Leder av ABBs oljelaboratorium på Brakerøya, Anne Marie Haug (til høyre), gleder seg sammen med kjemiingeniør Tove Nicolaysen over det nye, flotte laboratoriet . ¿ Nå har vi bedre plass og kan utføre flere analyser, sier Haug.
GLADE PÅ LABBEN: Leder av ABBs oljelaboratorium på Brakerøya, Anne Marie Haug (til høyre), gleder seg sammen med kjemiingeniør Tove Nicolaysen over det nye, flotte laboratoriet . ¿ Nå har vi bedre plass og kan utføre flere analyser, sier Haug.Bilde: Truls Tunmo

ABB på Brakerøya

Virksomhet på Brakerøya siden 1917.

Området er på 113 mål

Bygningsmasse: 60 000 kvadratmeter, benytter selv 18 000 av disse.

160 ABB-ansatte.

Skal utvikle området videre.

Dermed styrker ABB satsingen på virksomheten rett utenfor Drammen Sentrum.

Ifølge konsernet er det nye laboratoriet landets mest moderne i sitt slag.

Service

-Vi er veldig stolte av det nye oljelaboratoriet. Dette markerer at vi øker satsingen på virksomheten innen servicetjenester for transformatormarkedet, sier leder for forretningsområdet Transformatorer, Britt-Helene Neteland.Avgjørende

Det er 5000 kraft- og industritransformatorer i Norge. Tilstanden på mange av dem er avgjørende for pålitelige strømforsyning til næringslivet og samfunnet for øvrig.

-Oljelaboratoriet spiller en nøkkelrolle i virksomheten vår og er involvert i alle saker ved transformatorverkstedet. Med vårt moderne og topp utstyrte laboratorium kan vi gjøre en enda bedre jobb for kunden. Samtidig er vi rustet til å møte økt etterspørsel, sier Neteland.Flere analyser

Anne Marie Haug er leder av det nye laboratoriet. Hun gleder seg over nysatsingen.

-Den nye labben betyr at vi kan utføre flere oljeanalyser enn tidligere. Flere folk kan jobbe med analysene, og vi har bedre plass enn før, sier Haug.

Levetid

Forebyggende vedlikehold og rehabilitering forlenger levetiden til transformatorene vesentlig, ifølge ABB. Det betyr mer miljøvennlighet og større kostnadseffektivitet i forhold til hyppigere kjøp av nye transformatorer.

-En fullt omviklet transformator får levetid som en ny. Det betyr at vi ikke bare snakker om store tids- og kostnadsbesparelser for kunden, men også et godt miljøtiltak, understreker Britt-Helene Neteland.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.