NETTARKIV

"Illusjonen om TU"

media

Som styreleder i IFAS vil jeg gjerne gi følgende kommentarer til Oddvar Eikeris innlegg.

Det er full åpenhet om ledelse og drift av Ingeniørforlaget i de tre organisasjonene som opprettet selskapet i 1967. NIF , NITO og PF eier hver 1/3 av aksjene, og hver av organisasjonene utpeker sine representanter til styret gjennom regulære valg.

IFAS er et vanlig aksjeselskap,og det følger et konkret og personlig ansvar med å være styremedlem. Styrehonorarene er en kompensasjon for dette ansvaret og for den betydelige arbeidsbelastning som følger med å sitte i bedriftens styre. Styrehonorarene er ikke økt de siste årene, og overskuddet i forlaget for 2001 ble brukt til å øke selskapets aksjekapital.

Ingeniørforlaget har 65.9% i egenkapital og er således bedre fundert enn mange virksomheter vi kan sammenligne forlaget med. Dette skyldes en bevisst holdning fra eierorganisasjonenes side. Forlagets lønnsomhet viser seg å variere ganske sterkt over tid, og det er derfor nødvendig med en "bufferkapital" for å klare svingningene.

Forlagets styre arbeider nå intenst og nært med administrasjonen for å bringe økonomien i balanse og samtidig sikre at medlemmene skal motta et stadig bedre teknologisk tidsskrift.

Erik Prytz Styreleder i Ingeniørforlaget

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.