INDUSTRI

– Ikke immun mot finanskrisen

Bilde: Junge, Heiko

Omsetningen til REC økte med 23 prosent til 8,1 milliarder kroner i fjor og veksten økte mot slutten av året. I fjerde kvartal omsatte selskapet for 2,3 milliarder kroner, 27 prosent mer enn året før.

Driftsresultatet endte 3,2 milliarder kroner, en økning på tre prosent, i fjor. For fjerde kvartal endte det på 696 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding .

Flere langsiktige kontrakter

Ifølge presentasjonen konsernsjef Erik Thorsen holdt for analytikere og presse i morges økte solcelleproduksjonen med 182 prosent i fjor, til 48 MW, mens modulproduksjonen økte med 90 prosent til 28 MW.

Konsernsjefen kunne også melde om flere langsiktige kontrakter for produksjon av polysilisium og wafere og selskapet har kontrakter til en verdi av 65 milliarder kroner ved månedsslutt i januar.

Selskapet har slitt med oppstartsproblemer for fabrikken Moses Lake i Washington, USA, og måtte senest for en uke siden melde om utsatt oppstart. Nå forteller REC om lengre byggetid og høyere kostnader for utvidelsen i Glomfjord. Fabrikkbyggingen i Singapore er fortsatt på riktig spor.

Merker finanskrisen

Men nye kontrakter og økt omsetning til tross, selskapet innrømmer i kvartalsrapporten at det merker konsekvensene av finanskrisen.

– Mens de langsiktige forholdene for solcellemarkedet fortsatt er sterke, er det ikke immunt mot effektene av den finansielle uroen. Kredittkrisen, som påvirker nye industrielle prosjekter, har også en negativ effekt på etterspørselen i solcelleindustrien, heter det i kvartalsrapporten.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.