IT

– Ikke et formelt anbud

REISER TIL SVEITS: Fornyingsministeren Rigmor Aasrud (Ap) besøker Cern samme dag som fristen går ut.
REISER TIL SVEITS: Fornyingsministeren Rigmor Aasrud (Ap) besøker Cern samme dag som fristen går ut. Bilde: Espen Zachariassen
Leif Hamnes
18. nov. 2010 - 10:00

Fornyingsdepartementet (FAD) og statsråd Rigmor Aasrud (Ap) har fått ansvaret for å koordinere prosessen med den norske Cern-søknaden.

Bakgrunn:

– Vi er positive

– Vi ser etter løsninger innenfor de etablerte støtteordningene, og håper selvfølgelig at noen av de norske aktørene skal kunne være aktuelle. Jeg har bedt om et møte med Cern i Sveits. Her vil jeg framheve den overordnede fordelen ved å legge senteret til Norge og si at norske myndigheter er positive, sier Aasrud til Teknisk Ukeblad.

Hun presiserer at Cern aldri har bedt om noe konkret støttebeløp, og at FAD ikke anser det som noe formelt anbud som skal besvares innen 30. november.

Opp til aktørene

– Det er ikke lagt ut detaljerte kravspesifikasjoner og er heller snakk om et signal, et «letter of intent». Argumentet med å koble universitetenes behov inn i dette, skjønner jeg ikke. Det må være opp til aktørene selv å legge fram et konkurransedyktig tilbud, og bygge opp en portefølje som blir lønnsom. Vår oppgave nå er å klargjøre muligheten for støtte, og ikke minst de reelle ringvirkningene i form av arbeidsplasser. Det finnes flere typer virkemidler vi kan bruke, noen av dem distriktspolitiske. Handlingsrommet bli slik sett påvirket av hvilket prosjekt som blir valgt, sier Aasrud.

Les mer om: