IT

IBM dropper Sun

Bilde: John Todd

Ingen av partene vil kommentere noe som helst, og har hele veien nektet å gjøre det. Likevel har Wall Street Journal fått flere lekkasjer om hva som foregår i kulissene av dette spillet.

Største oppkjøp på lenge

Det er ingen hemmelighet at Sun har slitt de siste årene, selv om det i seg selv må anses som et veldig vellykket selskap.

I IT-bransjen er det imidlertid ikke nok å lykkes, hvis konkurrentene gjør det bedre.

Tidligere lekkasjer fra forhandlingene tydet på en prislapp rundt 7,8 milliarder dollar, eller cirka 50 milliarder kroner. Det ville gjort dette oppkjøpet til en av IT-bransjens største på lang tid.

Åpent

Senest søndag kom det meldinger om at styret i IBM allerede hadde godkjent kjøpet, men Sun skal ha takket nei til et bud på 9,10 dollar per aksje, noe som tilsvarer cirka 7 milliarder dollar.

Dermed er det helt åpent hva som skjer videre.

Ifølge flere amerikanske medier har forhandlingene så langt vært eksklusive, det vil si at Sun var bundet til kun å forhandle med IBM.

Denne bindingen er nå opphevet, så Sun kan gå til konkurrerende budgivere.

Til salgs

Det kan være en fordel, men dersom lekkasjene stemmer, sender det også et farlig signal til Suns kunder om at de er til salgs, og at de takket nei til et bud som var langt over selskapets aksjekurs.

Sun-gründer og styreformann, Scott McNealy, som tidligere var toppsjef, skal ha stått i spissen for de som ikke vil selge til IBM.

Han har gjort seg bemerket med sin frittalende stil, og vilje til å gå hardt ut mot konkurrenter og andre aktører i bransjen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.