OLJE OG GASS

I 2016 skal Aibel koble opp Ivar Aasen-plattformen

Kontrakt: Ivar Aasen-plattformen (til venstre) skal kobles opp sommeren 2016 av Aibel. På illustrasjonen har plattformen selskap av Edvarg Grieg. Illustrasjon: Det norske
Kontrakt: Ivar Aasen-plattformen (til venstre) skal kobles opp sommeren 2016 av Aibel. På illustrasjonen har plattformen selskap av Edvarg Grieg. Illustrasjon: Det norske Bilde: Det norske
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
2. des. 2013 - 08:33
Vis mer

Aibel har blitt tildelt kontrakten for oppkopling av Ivar Aasen-plattformen, som i dag er under bygging ved SMOE-verftet i Singapore.

Plattformen skal installeres på feltet i 2016.

Singapore og London

– Vi er svært godt fornøyd med tildelingen. For oss betyr dette at Det norske anerkjenner vår kompetanse som leverandør, også når det gjelder tjenester utover vedlikeholds- og modifikasjonsoppgaver, sier Jan Skogseth, konsernsjef i Aibel.

Ifølge Aibel, som skriver om kontrakten i en melding, er kontrakten delt inn i flere faser.

– Arbeidet starter umiddelbart hos EPC-leverandøren. Dette vil pågå i rundt ett og et halvt år, hovedsakelig i Singapore og London. I mai 2015 starter planleggingen og forberedelsene til oppkoplingen på feltet. Selve oppkoplingen offshore vil starte sommeren 2016, ifølge selskapet.

Aibel anslår at denne kontrakten har en verdi på omkring 390 millioner kroner, og at den på det meste vil sysselsette 300 personer.

Erik Haugane prøvde å få Ivar Aasen røykfri: – Et antifremskritt og noe forbannet tøv

Intensjonsavtale

I samme slengen melder Aibel også om at Det norske, som er operatør for Ivar Aasen-utbyggingen, har en intensjon om å bruke Aibel til vedlikehold og modifikasjonsoppdrag, samt som driftsstøtte for Ivar Aasen.

– Denne avtalen vil få en varighet på 6 år, med to opsjonsperioder, hver på to år. Kontraktssummen er cirka 270 millioner kroner, skriver Aibel.

Feltsenter: Edvard Grieg bygges ut som feltsenter og skal være i produksjon fra 2015. Ivar Aasen knyttes til i 2016.
Feltsenter: Edvard Grieg bygges ut som feltsenter og skal være i produksjon fra 2015. Ivar Aasen knyttes til i 2016. Det norske
Les også:

I dag har de åtte måneder fri i året. Det kan det bli slutt på

Dette er de 9 viktigste utbyggingene for oljebransjen

Her skal det tas ut 42.000 liter olje i minuttet  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.