INDUSTRI

Hydro kutter på Karmøy

Hydro kutter i produksjonen ved aluminiumsanlegget på Karmøy.
Hydro kutter i produksjonen ved aluminiumsanlegget på Karmøy. Bilde: Tor Alvseike / Hydro

Årsaken er sterkt fallende etterspørsel i aluminiummarkedet. Ifølge Hydro vil tiltaket ikke få konsekvenser for den faste bemanningen på Karmøy.

Vurderer tiltak

Hydro gjennomgår nå hele sin virksomhet for å se hvordan produksjonen kan tilpasses den sviktende etterspørselen i markedet.

– Vi vil løpende vurdere hvilke tiltak som er nødvendige for å tilpasse oss den svært utfordrende markedssituasjonen, sier Hilde Aasheim, konserndirektør for forretningsområdet Aluminium Metall i Hydro i en pressemelding

Hun understreker at alle tiltak skal gjennomføres på en mest mulig skånsom måte for selskapet og i tett dialog med de ansatte.Reduserer med 24.000 tonn

Søderberg-anlegget på Karmøy produserer 120.000 tonn aluminium i året, og et produksjonskutt på 20 prosent vil gi en årlig effekt på 24.000 tonn redusert produksjon.

Hydro produserer i tillegg 170.000 tonn primæraluminium fra det moderne prebake-anlegget på Karmøy. Denne produksjonen blir ikke berørt.Stenges neste år

Søderberg-anlegget på Karmøy skal etter planen stenges innen utgangen av 2009 når dagens utslippstillatelse fra Statens forurensningstilsyn (SFT) utløper. Dette kan berøre rundt 450 arbeidsplasser ved verket.

Hydro har hatt planer om å bygge nytt på Karmøy, men dette er foreløpig ikke avgjort.

Nå som regjeringens innstilling i hjemfallssaken er vedtatt, mister Hydro kraftverkene tilknyttet anlegget allerede i 2022. Dette og den nåværende markedssituasjonen kan gjøre beslutningen om å bygge i Norge enda vanskeligere.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.