FORSVAR

– Hvis vi skal tiltrekke oss de flinkeste folkene, må vi bli et mer moderne forsvar

Han skulle bli sivilingeniør, men endte som sjef for det norske Forsvaret. Eirik Kristoffersen er den første forsvarssjefen med kamperfaring fra krig, og han har høynet beredskapen i Norge på grunn av krigen i Ukraina.

Atomvåpen-trusselen: – Det mest alvorlige i situasjonen er trusselen om å bruke atomvåpen. Putin har truet med atomvåpen, Nord-Korea tester atomvåpen, og flere land ser at avskrekkingen Russland driver med, virker. Dette gjør at Iran og andre land kan få dårlige ideer, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen, her utenfor arbeidsplassen i Myntgata i Oslo.
Atomvåpen-trusselen: – Det mest alvorlige i situasjonen er trusselen om å bruke atomvåpen. Putin har truet med atomvåpen, Nord-Korea tester atomvåpen, og flere land ser at avskrekkingen Russland driver med, virker. Dette gjør at Iran og andre land kan få dårlige ideer, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen, her utenfor arbeidsplassen i Myntgata i Oslo. Foto: Sverre Chr. Jarild

Sikkerheten rundt forsvarsminister og forsvarssjef i Myntgata 1, den ærverdige bygningen fra 1835, er skjerpet etter at regjeringen høynet beredskapen 1. november etter faglig råd fra forsvarssjefen. Forsvaret bidrar for eksempel med støtte til industrien for å søke gjennom rørledningene på norsk sokkel for å se om det er lagt ut noe mistenkelig. Foreløpig er det ikke gjort funn.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.