MOBIL

HTC lanserer toppmodell med Windows

HTC One (M8) for Windows.

HTCs toppmodell er lansert i Windows-utgave. Den kom i salg i går, men kun hos den amerikanske operatøren Verizon.
HTCs toppmodell er lansert i Windows-utgave. Den kom i salg i går, men kun hos den amerikanske operatøren Verizon. Bilde: HTC
Marius ValleMarius ValleJournalist
20. aug. 2014 - 10:28

Det har ikke akkurat vært noen godt skjult hemmelighet at HTC hadde en Windows-utgave av Android-toppmodellen One (M8) på trappene. Nå er den offisiell.

Og det er ikke snakk om en spesialtilpasset utgave heller. Ifølge Engadget.com, som har prøvekjørt telefonen, er maskinvaren nøyaktig den samme som før. Det er kun programvaren som er skiftet ut.

Windows Phone 8.1 er ikke et ubeskrevet blad hos oss. Vi har allerede testet et par telefoner med dette operativsystemet, som i våre øyne tar Microsofts mobilplattform opp på det nivået det trenger å være i konkurranse med de to store.

Les mer: Slik er den første Windows Phone 8.1-mobilen

Alt som før

At maskinvaren er identisk med den «vanlige» One (M8) betyr at denne telefonen har noen muligheter som andre Windows-telefoner ikke har. Først og fremst har den et kamera med dybdesensor, som vil si at et ekstra kamera på to megapiksler tar bilde i tandem med hovedkameraet for å kunne beregne avstanden til objektene i bildet.

Med programvare kan du i ettertid legge til effekter på bildene dine basert på disse dybdedataene. HTC har derfor laget en Windows-utgave av programvaren som trengs.

I tillegg har telefonen som før to spesielt kraftige (til mobiltelefon å være) høyttalere i front. Dette gjør at telefonen er særlig godt egnet til å se video med. I alle fall i kombinasjon med den store og gode skjermen som står i denne telefonen.

Siden den eneste egentlige forskjellen på Windows- og Android-utgaven er programvaren, kan det bli spennende å sammenligne de to modellene opp mot hverandre. Da kan vi nemlig se hvor mye operativsystemet betyr for batteritid, ytelse og slikt.

Les også: HTCs nye toppmodell er den flotteste telefonen vi har sett på lang tid

Foreløpig eksklusiv

Når vi får anledning til det gjentår imidlertid å se. One (M8) for Windows er nemlig lansert som en eksklusiv modell hos den amerikanske operatøren Verizon. Det betyr at den ikke støtter de samme 4G-frekvensene som vi bruker her i landet.

Når det er sagt, så skal operatøren AT&T også selge telefonen når Verizons eksklusivitetsavtale går ut, så det er ikke usannsynlig at den også dukker opp på vår side av dammen.

Les også:

Denne gjør alle lyspærer smarte

Slik får du lydbok på mobilen

Googles TV-pinne har blitt mye bedre. Slik bruker du den  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.