NETTARKIV

Holder kontakten med land

Finn Halvorsen
21. nov. 2008 - 17:55

Virtek Communications AS i Horten ble etablert i 2000 og har i dag 12 ansatte. I løpet av denne tiden har de loggført over 600 installasjoner av sin CommBox hos et førtitall rederier, hovedsakelig i Norden, men også etter hvert i andre europeiske land.



Samarbeid

Løsningen er utviklet i nært samarbeid med norske redere. Det dreier seg om en kombinert e-post server og IP-ruter som gir økt funksjonalitet og reduserte kostnader. I konseptet ligger også en webakselerator. Her komprimeres informasjonen, samtidig som reklame fjernes.

– Det gir ti ganger raskere, og dermed ti ganger billigere kommunikasjon. Dessuten er sikkerheten godt ivaretatt, og den kan svitsje mellom ulike typer kommunikasjonsbærere, som for eksempel Inmarsat eller VSAT, sier daglig leder Morten Aasen. Han har vært med i selskapet helt fra starten.



Viktig kontrakt

Virtek undertegnet nylig en kontrakt med Northrop Grumman Sperry Marine. Aasen kan ikke tallfeste kontrakten.

– Men den vil bli omfattende over tid, sier han. – Kontrakten er dessuten en viktig referanse for oss. Den viser at vi har et produkt med god funksjonalitet, og som tilfredsstiller strenge kvalitetskrav. Vi ble valgt selv om vi ikke er de billigste i markedet, sier han.



Går offshore

Virtek har allerede mange av supplyrederne på kundelisten. Foreløpig er ikke systemet installert på noen rigger. – Men det vil komme etter hvert, sier Aasen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.