Her er Intels mobiltelefon

Her er Intels mobiltelefon
NY: Intels toppsjef Paul Otellini presenterer Intels referansedesign for mobiltelefoner, basert på Intels egen Medfield-prosessor. Bilde: AP

LAS VEGAS: Intels toppsjef Paul Otellini hadde en liten kaskade av nyheter å by på under sitt foredrag på gadgetmessen CES natt til onsdag, norsk tid.

Medfield

Han presenterte ikke uventet Intels nye mobilprosessor Medfield.

Kinesiske Lenovo har fått æren av å være den første produsenten til å lansere en mobiltelefon med Medfield-prosessor, nærmere bestemt modellen K800, som lanseres i Kina i andre kvartal.

Les mer hos Mobili: Slik er Intel Medfield

Lenovo blir den første produsenten som lanserer en smarttelefon med Intel-prosessor. Her er det Lenovo-direktør Liu Jun som holder den opp under Intels CES-presentasjon.
Referanse FØRST: Lenovo blir den første produsenten som lanserer en smarttelefon med Intel-prosessor. Her er det Lenovo-direktør Liu Jun som holder den opp. AP

Referanse

Otellini viste også frem Intels eget referansedesign for mobiltelefoner med Medfield-prosessor, og omtalte den som en smarttelefon som fungerer godt i seg selv, men som enkelt er åpen for produsentenes egne innovasjoner, da den kjører en optimisert variant av Android med svært bred applikasjonsstøtte.

Intels referansedesign har kamera på åtte megapiksler (men vil støtte opptil 16 megapiksler) og kan ta opptil 15 bilder i sekundet i full oppløsning.

Den har HDMI-utgang med støtte for 1080P, en batteritid på seks timer video, 45 timer audio eller åtte timer tale i 3G-nettet.

Tykkelsen skal være under 10 millimeter, og Intel har jobbet tett med McAfee for å produsere en sikkerhetsløsning som ikke holder tilbake for det vi finner på PC.

Partnerskap

Intel og Motorola annonserte også at de har inngått et langvarig partnerskap rundt smarttelefoner, og at den første Motorola-telefonen med Intel-innmat vil være tilgjengelig til sommeren.

– Når fantastisk teknologi møter fantastisk design kan store ting skje, mente Otellini.

Les alle våre nyheter fra CES på www.tu.no/forbruker.

Les mer om: