T2

Her er Huaweis nye flaggskip

Huawei bruker dagen før Mobile World Congress til å lansere sin nye toppmodell.

Lekker: Ascend P2 er vitterlig pen oå se på og har fått et lekkert grensesnitt. Det er heller ikke mye å si på de tekniske dataene. Så får vi se hva den skal koste da når den dukker opp i Norge om noen måneder. Innsynsvinkelen er også bedre enn det vi har sett på andre nye mobiler.
Lekker: Ascend P2 er vitterlig pen oå se på og har fått et lekkert grensesnitt. Det er heller ikke mye å si på de tekniske dataene. Så får vi se hva den skal koste da når den dukker opp i Norge om noen måneder. Innsynsvinkelen er også bedre enn det vi har sett på andre nye mobiler.

"Runner-up"

  • I fjor produserte Huawei 32 millioner mobiler til en verdi på 7,5 milliarder dollar. Smarttelefonmodellene vokste med 60 prosent og brakte selskapet til en nummer tre-posisjon, selv om det er langt opp til Samsung og Apple.
  • Huawei Device, som er den divisjonen mobilene sorterer under, kommer med fire serier: Y-serien er den billige, G er mye for pengene, P er motemodeller og D er for teknologientusiastene.
  • Nye P2 er altså en med fokus på utseende, selv om det ikke er noe i veien med teknologien.

BARCELONA: Konkurrentene liker det nok ikke, men både Huawei og ZTE er i ferd med å konkurrere i telefontoppen.

I dag lanserte Huawei sin nye toppmodell Ascend P2. Den er ifølge selskapets mobilsjef, Richard Yuo, verdens raskeste smarttelefon og da sikter han til nettytelsen.

Dette er den første telefonen som støtter LTE Cat4 og det betyr at den kan støtte nedlastningshastighet 150 Mbit/s. Det er jo fint i Japan, men lite aktuelt på berget vårt ennå.

Huawei er heller ikke redd for å si at de har målt konkurrentene og mener de også har mye større sensitivitet på antennene enn både Apple, HTC, Samsung. Det gjør at de har mye raskere opplasting også.

Design

Men uansett hastighet så er det tydelig at de andre vil få konkurranse fra Huawei på designsiden også. Den nye modellen er virkelig pen.

Det Huawei kaller Infiniti Display er avrundede langsider og en forside som avrundes bakover på en ganske stilig måte.

Ascend P2 er 8,4 mm tykk og det er det minste de klarer å lage med det innebygde kameraet med 13 MP oppløsning.

Telefonen kommer også med en egen knapp til kameraet.

Les også: Her er HTCs nye toppmodell

Ikke Full HD

Mens konkurrentene har, og i følge ryktene vil, lansere toppmodeller med 1920 x 1080 punkters skjerm har Huawei stoppet på 1280 ganger 720 punkter med en 4,7 tommer skjerm.

– Telefonen har en oppløsning på 315 punkter per tomme og det er mer enn det øyet kan oppfatte. Hva skal vi da med mer? Da er det bedre at vil har en lysstyrke på 500 nits, et kontrastforhold på 1000:1, en stor innsynsvinkel og allikevel svært lavt strømforbruk. Og ikke nok med det. Magic Touch, som vi har kalt funksjonen, gjør at vi kan bruke den med hanskene på, sier Yuo.

Det siste er de ikke alene om. Nokia har allerede den hanskefølsomhet på sine toppmodeller, men det er ingen tvil om at det er nyttig i store deler av den norske vinteren.

Ascend P2 har også fotogalleri med ansiktsgjenkjenning og lynrask kameraoperasjon.

Smart strøm

Yuo understreket at har hadde Huawei tenkt nøye på strømforbruket. Batteriet på 2420 mAh gir et godt utgangspunkt og de ha lagt inn en masse teknologi for å spare på elektronene.

Blant annet har de brukt erfaring fra infrastrukturvirksomheten for å optimalisere måten telefonen forholder seg til nettet på.

Ved å splitte opp transmisjonen i mer effektive, men færre biter, bruker den mye mindre strøm.

Men når den ført må lades skal det gå fort også. Ladesystemet kan ta imot ladestrømmen på 2 ampere som den medfølgende laderen er bygget for.

Førsteinntrykk: Førsteinntrykk: Sony Xperia Z

Bedre grensesnitt

– Vi vil gi folk et mest mulig effektivt grensesnitt og det har vi fått til med Emotion UI. Det gjør det svært lett å manøvrere rundt på telefonen, fremholder Yuo.

Det minner litt på det Sense-grensesnittet HTC har utstyrt sine telefoner med. Ascend P2 skal også gjøre det enklere å leve sammen med de andre dingsene våre.

Et trykk på AirSharing-knappen er nok til å dele informasjon på nettbrett og TV-er. Som andre moderne telefoner har Huawei lagt inn funksjonalitet for å finne en tapt telefon, lagre og ta backup til nettskyen og andre ting vi forventer.

Ascend P2 har en firekjerners prosessor på 1,5 GHz og 1 GB RAM. Den har NFC og 16 GB flashminne.

Den nye smarttelefonen kommer i andre kvartal til 399 euro. Om det med norsk moms blir til litt over 4000 kroner kan den bli i den billige enden av high end-telefonene.

Les også:

Er klokka den nye greia?

Nå kan du lade mobilen med en kaffekopp

Nettbrettsalget har eksplodert

Her er Samsungs Apple TV-konkurrent  

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.