BYGG

Helikopterplattformen fra regjeringskvartalet til salgs

Nå kan du kjøpe deler fra de gamle regjeringsbyggene.

Helikopterplattformen på Regjeringsbygg 4 er til salgs.
Helikopterplattformen på Regjeringsbygg 4 er til salgs. Bilde: Scanpix

På en nettside for omsetning av brukt bygningsmateriell legger Statsbygg nå ut deler fra de gamle regjeringsbyggene for salg. 

Det var Aftenposten som først omtalte saken, og de skriver blant annet at Forsvarsbygg har meldt sin interesse for ombruk av alt av sikkerhetsglass fra Regjeringsbygg 4 (R4).

I forrige uke startet Veidekke rivingen av regjeringskvartalet, der R4 og Møllergata 17 er de første byggene som skal klippes ned.

Les også

– Har ikke behov for helikopterplattform

Helikopterplattformen fra R4 er blant det man kan sikre seg. Kommunikasjonsleder i Statsbygg, Pål Weiby, forteller til TU at det nye regjeringskvartalet ikke skal ha en landingsplattform for helikopter, derfor kvitter de seg med den.

Weiby ber de som er interessert i å kjøpe deler av regjeringsbyggene om å ta kontakt med Resirqel, som sammen med selskapet Hannevold Riv og Rensk står for arbeidet med ombruk og salg.

«Ytterligere dokumentasjon, mål, og priser oversendes ved konkret interesse», skriver Resirqel i annonsen om helikopterplattformen.

Andre elementer man kan få kjøpt er teglstein, stålrister, bøkepanel, eikelistverk og aggregater. Ståltrapp, rekkverk i glass, et par badstuovner, ulike varianter av lysarmatur, ett projektorlerret og 20-talls stålvasker er det også mulig å skaffe seg. 

På nettsiden til Resirqel kan du kjøpe diverse bygningsdeler fra regjeringsbyggene som nå rives. Skjermbilde: Resirqel
Les også

Skadd 22. juli 2011

R4 og tvillingbygget Møllergata 17 var blant bygningene som ble skadd terrorangrepet 22. juli 2011. I ettertid er all innredning og tekniske installasjoner fjernet i kontoretasjene, og bygningen er sikret med tildekking av åpninger i fasaden. Hele bygningen skal rives ned til grunnen under terrengnivå i Møllergata, og Veidekke har fått den oppgaven.

Forprosjektet for det nye regjeringskvartalet er i gang, og Statsbygg håper på grønt lys for planene i Stortinget og byggestart allerede i 2020.

  • TU følger bygging av nytt regjeringskvartal: Les flere saker her.
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.