ENERGI

Hardere kamp om mobil måleravlesning

Strømmåler fra Kamstrup.
Strømmåler fra Kamstrup.Bilde: Hafslund

Skagerrak Energi allierte seg i sommer med Telenor og dannet selskapet Telenor Cinclus AS. Målet var å bli en betydelig aktør i hele det nordiske markedet.

Likevel er det nå klart at Hafslund heller velger NetCom. I alle fall gjør de det i en test i Oslo og Akershus som omfatter 3000 husstander.

- Valget var enkelt, sier Roger Flølo i Hafslund ToKom. - NetCom tilbyr den mest komplette løsningen innen mobil kommunikasjon mellom maskiner. Vi installerer strømmåleren, i dette tilfelle fra Kamstrup, i hjemmet, så tar NetCom seg av all kommunikasjon og sørger for at strømmåleren melder inn strømforbruk til sentralen.

I tillegg til strømavlesing, bruker Hafslund også NetComs løsning til sine alarmsystemer. For Hafslund betyr GSM-kommunikasjonen større fleksibilitet og enklere og raskere installering. Verken kundene eller nettselskapet trenger å ta hensyn til detaljene i løsningen.Alltid på

- Vi snakker om svært begrensede datamengder med tilsvarende lave priser for energiselskapet. Men dersom alle Hafslunds strømkunder etter hvert benytter løsningen, vil det likevel generere trafikk i vårt mobilnett som absolutt vil være interessant, sier Fjeldstad.Stort marked

Så langt brukes det få SIM-kort som kommunikasjonskanal mellom maskiner, men dette kommer til å øke vesentlig fremover. Tall fra TeliaSonera antyder at innen 2010 vil to av tre SIM-kort brukes til å kommunisere mellom maskiner uten menneskelige involvering.

- I Sverige er det innført regulatoriske pålegg om at alle husstander må ha automatisk avlesning av strømforbruket innen 2009. Det forventes at de andre nordiske landene følger etter, Fjeldstad.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.