KRAFT

Hardanger: – En trist prosess

TRIST: Høyres Siri A. Meling er svært kritisk til regjeringens prosess i Hardanger-saken.
TRIST: Høyres Siri A. Meling er svært kritisk til regjeringens prosess i Hardanger-saken. Bilde: Tomas Moss
Mona Sprenger
1. mars 2011 - 14:05

Høyres Siri A. Meling er svært kritisk til regjeringens prosess i Hardanger-saken. I dag offentliggjorde regjeringen at den dropper sjøkabel og går inn for luftspenn i Hardanger.

– Regjeringen ga tre ukers høringsfrist etter at utvalgene hadde lagt frem sine rapporter. Det er bare åtte dager siden høringsfristen gikk ut, men nå kommer regjeringen med sin avgjørelse. Det styrker mistanken om at regjeringen hadde bestemt seg på forhånd, sier Meling i en kommentar til Teknisk Ukeblad.

Les også: Regjeringen dropper sjøkabel

– Skjevt ut

Hun reagerer på at regjeringen kun har sett på det dyreste alternativet kontra det billigste.

– Det ene utvalget mente at forsyningssikkerheten i området ikke var så kritisk som tidligere hevdet. Høyre har fokusert på betydningen av å finne en bedre estetisk løsning med en større grad av kabling. Dette har ikke blitt imøtekommet, sier høyrepolitikeren, som etterlyser en mer gjennomarbeidet politikk på dette området.

– Regjeringen må våge og ta de store debattene. I Hardangersaken kom de skjevt ut fra starten og gjorde ikke nok for å få den inn på et bedre spor, sier Meling, som tar til etterretning at det blir luftspenn.

– Det har vært en trist prosess.

Les også:

Flertall for luftledning blant høringsuttalelser

Sjøkabel blir 9 milliarder dyrere

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.