NETTARKIV

Håndbok om branntetting

Hjalmar Ottesen:

Branntetting. Håndbok for montør og planlegger.

Elforlaget, Nelfo. 118 sider, kr. 150.

ISBN 82- 7345-3 72-3.

Kabler gjennom murvegger og etasjeskillere danner en snarvei for brann dersom gjennomføringene ikke er branntettet ifølge krav i forskriftene. Målsettingen med boken er å vise hvordan denne branntettingen skal utføres og gi leseren en forståelse for branntetting og brannbeskyttelse. Den viser også hvordan arbeidet skal gjøres og ikke minst hvilke krav forskriftene stiller.

Håndboken er spesielt beregnet på utførende entreprenører og installatører. Den er kvalitetssikret gjennom en prosjektgruppe med representanter fra Produkt- og elektrisitetstilsynet, Sintef Energi og tre leverandørbedrifter.

Boken gir en teoretisk informasjon som også vil være nytte for mange, blant annet arkitekter og konsulenter som har behov for å fornye seg når det gjelder valg av løsninger da det stadig kommer nye produkter på markedet.

Bak i boken gjengis forskrifter som gjelder, men det presiseres i forordet at dette er de viktigste momenter som blir nevnt. Denne boken erstatter derfor ikke selve forskriftene, men er først og fremst en veiledning til løsning av praktiske oppgaver. Ellers bør det nevnes at denne boken er den 25. i rekken av håndbøker innen det såkalte Elbiblioteket.

Knut Strøm

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.