OLJE OG GASS

Han skal bli ny Statoil-sjef i Tanzania

Foreløpig ingen arvtaker til Øystein Michelsen prestisjetunge stilling på norsk sokkel.

Øystein Michelsen, Statoils nåværende direktør for norsk sokkel, blir landssjef for Statoil i Tanzania.
Øystein Michelsen, Statoils nåværende direktør for norsk sokkel, blir landssjef for Statoil i Tanzania. Bilde: Roald Ramsdal

Øystein Michelsen, som er sjef for utvikling og produksjon for Statoil på norsk sokkel, er utnevnt som landsjef i Tanzania i Development and Production International, Sub-Saharan Africa (DPI SAF) i Statoil.

Dette melder selskapet på sine nettsider i dag.

– Michelsen vil rapportere til DPI SAF-direktør Tove Stuhr Sjøblom, og tiltrer stillingen 1. januar 2014. Han vil være stasjonert i Dar es Salaam. Michelsen tar over etter fungerende landsjef Knut Henrik Dalland, som vil fortsette i en lederstilling i gassutviklings- og landorganisasjonen i Tanzania, skriver Statoil.

Går fra prestisjestilling

Michelsen går fra den prestisjetunge stillingen som konserndirektør i Utvikling og Produksjon Norge (UPN), en stilling han har hatt siden 2008.

Han begynte i Norsk Hydro i 1981 og kom til Statoil under fusjonen i 2007, hvor han tiltrådte stillingen som direktør for Driftsområde Nord i UPN, ifølge selskapet.

Han har en bred bakgrunn fra en rekke drifts- og lederstillinger. Michelsen har en mastergrad i fysikk fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i 1980, skriver selskapet.

– Øystein tok på seg den utfordrende rollen som sjef for UPN på kort varsel i 2008 og har ført organisasjonen videre på en god måte. Hans grundige driftserfaring, kombinert med hans praktiske lederstil og evne til å mobilisere og motivere sine ansatte, har vært en viktig faktor i utviklingen av UPN. Samtidig har han tilegnet seg høy troverdighet og tillit hos alle interessenter, i industrien så vel som på den politiske arena, sier konsernsjef Helge Lund.

Les også: – Oljenæringen pælmer penger etter folk

Ingen arvtaker ennå

– Vi har nå utnevnt en av våre mest erfarne ledere som landsjef i Tanzania. Dette reflekterer hvor viktig denne rollen er. Det er et utfordrende og viktig prosjekt som vil kreve det ypperste av Statoils kompetanse. Jeg vil benytte denne anledningen til å takke Øystein for hans bidrag i UPN, og ser frem til å arbeide tett sammen med ham også i hans nye og viktige rolle, sier Lund.

Statoil har foreløpig ikke annonsert etterfølgeren til Michelsen.

Gassfunn

Statoil har den siste tiden gjort en rekke store funn på kysten av Tanzania.

Funnet av 4-6 billioner kubikkfot (tcf) gass i Tangawizi-1-brønnen økte de samlede tilstedeværende volumene til 15-17 tcf.

– Suksessen i blokk 2 er et resultat av en ambisiøs og vellykket borekampanje. Hittil har vi fullført fem letebrønner i løpet av 15 måneder, og vi vil fortsette med ytterligere brønner senere i år. Utvinnbare gassvolumer i størrelsesorden 10-13 tcf styrker grunnlaget for en framtidig beslutning om et eventuelt LNG-prosjekt, sa Tim Dodson, konserndirektør for leting i Statoil, da funnet ble annonsert på vårparten i år.

Les også:

Oljevarsler fikk sparken på dagen

Statoil går for plattform på Snorre-feltet

Nå mister de Statoil-ansatte fast kontorpult  

Les mer om: