ARBEIDSLIV

Gullkorn fra PF-talerstolen

Sitatene er samlet av tidligere generalsekretær Nils Chr. Tømmeraas.

Det er jeg som regjerer Norge! Statsminister Kjell Magne Bondevik på festmøtet i Oslo Rådhus 23. april 2002. : Hvem regjerer Norge?

Arbeidskraften er 13 ganger mer verd enn olje og gass. Konsernsjef Lars Petter Ørving, 26. februar 2002: Forvalter vi arbeidskraften godt nok?

Teopolitikere bruker religion for å nå politiske mål. Professor Unni Wikan, 5. februar 2002: Tro og terror.

Jeg tror på en fremtid for skipsbygging i Norge. Verftseier Anna-Synnøve Bye, 22. januar 2002: The World sett fra Fosen.

Tro ikke at dette ikke angår Norge! Forhørsdommer Eva Joly, 26. november 2001: Etikk som konkurransefortrinn i internasjonal handel - om omfanget og konsekvensene av korrupsjon og hvitvasking.

Bygg gasskraftverk nå! Generaldirektør Eivind Reiten, 13. november 2001: Er dagens Hydro bevaringsverdig?

Tradisjonell industri kan vær like fremstidsrettet som såkalt kompetanseindustri! Konsernsjef Kjell Inge Røkke, 30. oktober 2001: Utfordringer og muligheter for maritime næringer i Norge.

Vi er rike og overlater mer enn nok til våre etterkommere! Professor Victor Norman, 2. oktober 2001 : Rikdommens problem, rikdommens gleder.

Hvis Norge skal være med i utviklingen av nanoteknologi, kreves det et langsiktig program med årsbudsjett på 100-150 millioner kroner. Nobelprisvinner Ivar Giæver, 18. september 2001: Nye materialer - nye muligheter.

Noe av det viktigste ved helsereformen er å klargjøre ansvar! Helseminister Tore Tønne, 3. april 2001: Effektivisering av helsevesenet.

Nå er det på tide å ta klimaproblemet på alvor! Miljøvernminster Siri Bjerke, 27. mars 2001: Utslipp av klimagasser i Norge - hvor står vi fire år etter Kyoto, og hvor går vi?

I 2004 skal T-banen komme punktlig! Adm. direktør Trond Bjørgan, 13. mars 2001: Nedbygging av kollektivtrafikken?

Nå er det på tide å gi beskjed til Finansdepartementet at de må slutte å leke gjemsel med oljeinntektene! Sjeføkonom Stein Reegård, 27. februar 2001: Folketrygden som fangnett eller sikerhetsnett - hva skal vi gjøre med utstøtingen fra arbeidslivet?

Det er ett eller annet i konstruksjonen som gjør det vanskelig å endre organisasjonen i NRK! Rektor Torger Reve, 30. januar 2001 : NRK - digital kringkaster eller allmennkringkaster?

Det er viktig å klargjøre hva som er politikernes ansvar, og hva som er Postens ansvar. Konsernsjef Kaare Frydenberg, 16. januar 2001: Posten, en moderne kunnskaps- og logistikkbedrift.

Nå følger det neppe forbannelse med lettjente penger! Sentralbanksjef Svein Gjedrem, 28. november 2000: Statens formuesforvaltning og Petroleumsfondets rolle.

Drivhuseffekten må tas på alvor, men den gir små virkninger i Norge. Direktør Knut Alfsen.

Klimapolitikk dreier seg nesten bare om teknologi, mens vi har satt fokus på alt annet. Adm direktør Kjell Roland, 14. november 2000: Hvilket klima koster minst - det vi har, eller det vi kan få?

En sterk offentlig sektor er ikke det samme som en stor forvaltning! Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen H. Kosmo, 2. november 2000: Fornyelse av offentlig sektor.

Hva skal man med en heimevernsoldat med gevær, når det kommer en avstandslevert missil fra hundrevis av kilometer borte? Forsvarssjef Sigurd Frisvold, 31 oktober 2000: Det nye forsvaret, status og utfordringer.

Det er sannsynlig at noe usannsynlig vil skje! Professor Jan Hovden, 3. november 2000: Vårt sårbare risikosamfunn; nye trusler mot Norge - nye utfordringer for oss.

Politikerne kan ikke hjelpe oss å velge vinnerområdene. De må bedriftene få velge selv! Konsernsjef Kjell Almskog, 11. april 2000: Strategier for internasjonalisering av norsk industri.

Hovedstaden Oslo er den store fortellingen om nasjonen Norge. Direktør Peter Butenschøn, 28. mars 2000: Hvorledes skal Oslo bli en hovedstad vi kan være stolte av?

Norsk energi- og næringspolitikk er en serie av brustne visjoner. Tidligere statsminister Kåre Willoch, 25. januar 2000: Hvordan disponere arvesølvet - SDØE som instrument i fremtidig oljepolitikk.

Et politisk signal er ikke det samme som et vedtak! Professor Eivind Smith, 18. januar 2000: Makt uten ansvar - kan vi gjøre politikerne ansvarlige for de beslutninger de har tatt?

For å følge med, må vi ha ledere som ikke har mer enn ett bein plantet solid på bakken! Advokat Erik Tønseth, 7. desember 1999: Hvordan bør konserner styres - og hvordan blir de virkelig styrt?

Det er nødvendig å være stor for å overleve som telecomselskap! Konsernsjef Thormod Hermansen, 23. november 1999: Telenor som industrielt lokomotiv - sterkere etter fusjonen?

En virksomhet som ikke tilfredsstiller aksjonærenes forventning til avkastning, vil snart komme i vanskeligheter. Generaldirektør Egil Myklebust, 16. november 1999: Hydros utfordringer inn i et nytt århundre.

Da Folketrygden ble innført i 1967, forestilte man seg at den skulle gjøre tjenestepensjoner overflødig, og at den skulle bli fondsfinansiert. Professor Asbjørn Rødseth, 2. november 1999: Pensjonssystemet i framtida. Korleis bør det sjå ut? Kva rolle skal Folketrygda ha?

Det er snakk om å kjøpe riktig, skaffe kontrollerende eierskap, finne restruktureringspotensialet, utnytte vekstpotensialet og ha en klar exit-strategi! Konsernsjef Bjørn Rune Gjelsten, 13. april 1999: Tanker rundt aktivt eierskap.

Vi har ikke all verdens tid, hvis vi vil ta vare på verdiene i Nordsjøen og i oljemiljøene. Konsernsjef Harald Norvik, 17. mars 1999: Norsk petroleumsvirksomhet - verdiskaping og risiko i krevende markeder.

Det er lenge siden man understreket at det er nød som skaper tyv, og at når man fjerner nøden så fjerner man også kriminaliteten! Politimester Ingelin C. Killengreen, 9. mars 1999 : En praktikers syn på kriminalpolitikken.

Det er selve kjernen i rettsstaten at Storting og Regjering ikke må påvirke utfallet av en rettssak! Høyesterettsjustitiarius Carsten Smith, 24. november 1998: Høyesteretts oppgaver og ansvar i statslivet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.