DATATELE

Google lukter på nye storkjøp

Google vil bli mektigst på nettet, og tar flere jafs av den attraktive søkekaken. Blir Microsoft sittende igjen med smulene?
Google vil bli mektigst på nettet, og tar flere jafs av den attraktive søkekaken. Blir Microsoft sittende igjen med smulene? Bilde: Google

Det populære online-nettverket MySpace vil utvide sitt samarbeid med søkegiganten Google.

Utspillet skal ha kommet etter at Google tidligere denne uken kjøpte videodelings-nettstedet YouTube.

Møter denne uken

Ifølge Aftenposten skal Googles toppsjef Eric Schmidt møte representanter for MySpace denne uken, inkludert eierselskapet News Corps leder Rupert Murdoch som også eier TV-kanalen Fox News.

En mulig motivasjon for møtet kan være å utvide samarbeidsavtalene de to selskapene allerede har.

Lederen for News Corps Fox interaktive mediaavdeling, Ross Levinsohn, skal ha uttalt at han ønsker et tett samarbeid med Google: Kanskje til og med en integrering.

Overtar etter Yahoo

Google signerte en kontrakt med MySpace senest i august i år. Den gang gjalt det en tre-årig annonseavtale til en ikke ubetydelige sum:

For seks milliarder norske kroner integreres Googles søkemotor på MySpace, i tillegg til at Googles annonser blir spredt til de 100 millionene som har medlemssider der. Tidligere var det Yahoo som sto for MySpace sine søketjenester.

Nå ser det altså ut til at det om ikke lenge kan bli enda tettere samarbeid mellom de to.

Mange fordeler

Ifølge Googlewatch betaler Google med glede for å holde sine konkurrenter unna, og å ta rotta på Microsoft er selvfølgelig ikke å forrakte.

En eventuell integrering gjør det i tillegg mulig for Google å studere hvordan MySpace sitt sosiale online-nettverk fungerer, noe som gir dem store fordeler i utviklingen av sitt eget.

For er det en ting Google mangler før de kan bli kongen på haugen, så er det et sosialt online-nettverk - slik Yahoo og Microsoft allerede har.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.