MOBIL

Google fullstendig uinteressert i Windows Phone 8

Har ingen planer om noen apper til verken Windows Phone 8 eller Windows 8.

Det største problemet for enhver ny mobilplattform er å skape den interessen som trengs for å få så mange apputviklere som mulig til å lage gode apper. Windows Phone har sakte men sikkert økt sitt utvalg, og ifølge Microsoft står nå utviklerene i kø for å få godkjent sine apper.

I denne køen finner du imidlertid ikke Google, og skal vi tro selskapet har de ingen planer om å stille seg i den. Ifølge Slashgear sier Google Apps-prodktsjef Clay Bavor at de er veldig forsiktige med hva de bruker tid og ressurser på. De bruker kun tid på å utvikle der hvor det er brukere, og ifølge Bavor er brukerne enkelt og greit ikke på Windows 8 eller Windows Phone 8.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8

I dag fokuserer Google først og fremst på sitt egne Android, og Apples iOS. De slapp nylig Google Maps for iPhone, og oppdaterer stadig sine apper for Android.

Ikke før Windows 8 har nok brukere

De vil ikke fokusere noe på Microsofts nye plattformer før de har mange nok brukere. Men det finnes allerede tredjepartsalternativer for Windows Phone-brukere som for eksempel vil ha Google Maps. Men inntil videre ser det altså ut til at du som kjøper et brett eller en mobil med Windows må klare deg uten Googles tjenester.

Så skal det til slutt nevnes at Nokias telefoner kommer med en flott integrert navigasjonsløsning, og at alle Windows-telefoner kommer med kartløsning. Det er videre mulig å knytte telefonene til både Gmail og Google-kalender.

Kilde: Slashgear.com

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.