SAMFERDSEL

Gladdag for Harry'ene

Den nye Svinesund-brua skal stå ferdig om tre år. Ill: Statens Vegvesen
Den nye Svinesund-brua skal stå ferdig om tre år. Ill: Statens Vegvesen Bilde: Statens Vegvesen

Det betyr at om bare tre år får Harry-ene blant oss det lettere når vi skal handle billig i Sverige. Samferdselsminister Torild Skogsholm og Sveriges næringsminister Björn Rosengren undertegnet i dag den svensk-norske avtalen om bygging av ny Svinesundsforbindelse på E6.

Etter undertegnelsen tok de to ministrene de første spadestikkene ved Nordbykrysset, rett sør for riksgrensen. Spadestikkene markerer anleggsstart for prosjektet "Ny Svinesundsforbindelse". Dette er en viktig del av arbeidet med å få sammenhengende firefelts veg fra Oslo til Göteborg.

-Både den norske og den svenske regjeringen har som ambisjon at hele denne strekningen skal være ferdig utbygd innen 2009, sier Skogsholm.

"Ny Svinesundsforbindelse" er et svensk-norsk fellesprosjekt der Vägverket i Sverige og Statens vegvesen i Norge samarbeider. Prosjektet omfatter ny firefelts E6 fra Svingenskogen i Norge til Nordby i Sverige og ny bru over Iddefjorden/Ringdalsfjorden. Forbindelsen skal fullfinansieres av bompenger fra et felles svensk-norsk innkrevingssystem ved riksgrensen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.