KARRIERE

Glad jobbdebutant

Truls Tunmo
4. sep. 2006 - 12:47

I begynnelsen av august troppet hun opp hos Alstom på Skøyen i Oslo for å begynne i sin første jobb som prosessingeniør.

– På bakgrunn av en stillingsannonse i en mail jeg leste på NTNU i mars, søkte jeg traineestillingen hos Alstom. Nå er jeg veldig glad for å ha fått muligheten, sier Helene Wendelbo fornøyd.

Hun hadde hørt om Alstom på forhånd, og visste litt om at firmaet blant annet driver med rensing av svoveldioksider og rensing av utslipp fra aluminiumindustrien.

– Det er dette jeg jobber med nå, men jeg føler meg litt forvirret. Det er så mye forskjellig å sette seg inn i, smiler 25-åringen, som kommer fra Gjøvik.



Kjemikunnskap

I traineestillingen hos Alstom har den ferske sivilingeniøren allerede fått brukt en del av sin teoretiske kjemikunnskap.

– Det trenger jeg for å kunne skjønne hva de driver med. Det dreier seg om hele prosessforståelsen, forklarer Wendelbo.

Hun er glad for at utdannelsestiden er over, og at hun er i gang med yrket hun har tenkt på siden tenårene.

– Til tider var det en tøff utdannelse. Jeg følte hele tiden at jeg skulle ha lest mer. Det holder ikke bare å følge forelesningene.





Tilfeldig

Det var ganske tilfeldig at Helene Wendelbo valgte sivilingeniørstudiene fremfor noe annet. Men avgjørelsen ble tatt ganske tidlig.

– Da jeg gikk på ungdomsskolen var det en utdanningsmesse i fjellhallen hjemme på Gjøvik. Der kom jeg i snakk med en ingeniør som fortalte meg at det var mange spennende jobber å få dersom man likte realfag. Etter videregående søkte jeg også på medisinstudiet, men kom ikke inn. Da bestemte jeg meg endelig for å bli sivilingeniør.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Som de fleste andre ingeniører er hun opptatt av nøyaktighet, men beskriver seg ikke som typisk detaljorientert.

– Jeg har alltid hatt orden på sakene mine, men det grenser ikke til det ekstreme, sier hun.

Alstom har hun bare lovord om.

– Jeg føler at jeg blir tatt veldig godt hånd om, og har helt siden starten hatt støtte av en fadder. Traineekontrakten varer i to år, så får vi se hva som skjer videre, sier Helene Wendelbo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.