ARBEIDSLIV

Gassnese i trøbbel

Sintef-avleggeren 54.7 AS lå godt plassert innen et segment i norsk industri som er definert, blant annet av næringsminister Ansgar Gabrielsen, som fremtidsrettet og passe nisjepreget for norske forhold, nemlig mikrosystemteknologi. Selskapet hadde utviklet en fotoakustisk gassensor uten mekanisk pumpe eller ventiler som dermed ble langt billigere enn tidligere.

Teknologien og kompetansen var i fremste internasjonale rekke. Selskapet ble blant annet innvilget tre millioner euro i EU-midler. Likevel var det ikke mulig å skaffe finansiering til nødvendig egenandel og videre drift av selskapet. Eierne, med Sinvent og Leiv Eriksson Nyfotek, satte foten ned. En av gründerne, Alain Ferber, var tilbake på Sintefs lønningsliste allerede i fjor. Og nå følger den andre, Per Øhlkers, etter.

Teknologien videreføres

Styremedlem Ralph W. Bernstein sier i en kommentar at EU- og Eureka-prosjektene som selskapet har fått bevilget penger til for å videreutvikle sensoren, vil videreføres gjennom de involverte partene. Sintef er med i dette arbeidet. Hvordan gjennomføringen skal foregå i praksis, drøftes i disse dager.

- Vi synes det ville være synd om arbeidet skulle stoppe opp nå som teknologiutviklingen er kommet så langt som den er, og med bevilgede EU-midler på plass, sier Bernstein.

Han forteller videre at det har vært jobbet aktivt på flere fronter for å få inn alternative investorer eller alliansepartnere. - På sikt kan det være mulig å komme frem til løsninger for selskapet, men det er foreløpig helt uavklart, sier han.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.