MARITIM

Gassmangel: Kan levere LNG-terminal på 12 måneder

Et norsk selskap kan sørge for at russisk gass kan erstattes med LNG fraktet på skip til Europa. Det norske selskapet Econnect Energy har utviklet en mobil og fleksibel LNG-terminal som kan være plass i løpet av ett år.

IQuay er festet til skutesiden med vakuum og systemet koblet til manifold på skipet. Spesialslanger tåler de store temperaturforskjellene mellom -163 grader LNG innvendig og mange plussgrader på utsiden. IQuay kan erstatte bygging av kostbare og tidkrevende LNG-terminaler. Byggetiden for den første IQuay-enheten på 21x21 meter og 200 tonn var seks måneder.
IQuay er festet til skutesiden med vakuum og systemet koblet til manifold på skipet. Spesialslanger tåler de store temperaturforskjellene mellom -163 grader LNG innvendig og mange plussgrader på utsiden. IQuay kan erstatte bygging av kostbare og tidkrevende LNG-terminaler. Byggetiden for den første IQuay-enheten på 21x21 meter og 200 tonn var seks måneder. Foto: Econnect Energy

Russisk gass og olje er ikke lenger sturent i Europa. Skal den erstattes med gass fra andre land, må det bygges terminaler som kan motta skip og få overført gass til rørsystem eller lagertanker på land.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.