OLJE OG GASS

Gasslekkasje på Kollsnes

LEKKASJE: Eksplossjonsfarlig gass har strømmet ut i anlegget på Kollsnes. Folk som arbeider inne på anlegget er evakuert.
LEKKASJE: Eksplossjonsfarlig gass har strømmet ut i anlegget på Kollsnes. Folk som arbeider inne på anlegget er evakuert. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
19. mai 2009 - 15:11

Klokken 13.41 fikk politiet i Bergen melding om at det er oppstått en gasslekkasje av det eksplosjonsfarlige kondensatet hexylenglykol på gassanlegget til Troll på Kollsnes i Øygarden kommune.

Produksjonen stanset

Anleggsdelen er skummet og anlegget er i ferd med å gjøres trykkløst ved fakling.

Produksjonen ved Kollsnes er stanset. Det betyr at Troll-gassen for en stund ikke transporteres til Europa.

Hexylenglykol er et lett antennelig kondensat. Flammepunktet ligger på 96 grader celsius, mens selvantenningspunktet er på 260 grader.

Beredskap

Trollanlegget ble bygget i perioden 1992 til 1996. Anlegget behandler gass fra Trollfeltet og Kvitebjørn.

Informasjonssjef Geir Gjervan viste ikke hvorvidt det var i Kvitebjørn-delen eller Trolldelen av anlegget lekkasjen oppsto.

– Vi etablerte så raskt vi kunne en beredskapssituasjon med folk fra StatoilHydro, politiet og brannvesenet. Der er fortsatt i høyeste beredskap, sier han.

Under kontroll

Klokken 14.50 opplyste politiet til TV 2 at det var snakk om en liten lekkasje, og at situasjonen er under kontroll. Det ble ikke ansett som nødvendig med evakuering.

Ingen personer skal være skadd i forbindelse med hendelsen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.