DATATELE

Funcom har åpnet "The Secret World."

The Secret World Funcom Onlinespill dataspill
The Secret World Funcom Onlinespill dataspill Bilde: Funcom

Funcom fortalte i dag om sine planer for det nye rollespillet, som altså skal foregå på en samtidsversjon av jorden.

Konspirasjonsteorier

Spillet skal være inspirert av historie og mytologi, moderne konspirasjonsteorier og gamle mysterier, og inneholde både magi, monstre og krefter som vil ta over verden.– Vi begynte å se for oss denne online-verdenen for mer enn ti år siden, og ettersom årene har gått har idéene bare vokst og forbedret seg, sier Ragnar Törnquist, produsent for "The Secret World."– Annerledes onlineverden

Törnquist var også hovedformidleren av historiene i Funcoms megasuksesser "Den lengste reisen" og "Drømmefall," og er internasjonalt anerkjent som en av de bedre historiefortellerne i spillindustrien.– Vi har alltid villet skape en annerledes type onlineverden, noe skummelt og moderne, dypere og nærmere vår virkelighet. Målet vårt nå er å skape en detaljert verden hvor spillerne føler seg som en del av noe stort, mystisk og episk, sier Törnquist, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Allerede spillbart

"The Secret World" har vært i produksjon ved Funcoms studioer i Oslo og Beijing siden i fjor sommer, og skal allerede finnes i en spillbar versjon. Allerede har Funcom et onlinespill under utvikling: "The Age of Conan," som skal komme ut i oktober.

– Vi tror at det finnes millioner av spillere der ute som vil utforske noe annet enn tradisjonelle fantasi- og science fiction-spill. "The Secret World" er akkurat det - en fantastisk ny setting som vil holde spillerne opptatte i årevis, sier daglig leder i Funcom, Trond Arne Aas.

– Gyllen mulighet

Han tror ikke spillet vil havne i konkurranse med Funcoms eget Conan-spill.

– Vi har en gyllen mulighet til å bringe noe friskt og spennende til sjangeren, og vi tror sterkt at spillet er en ideell forlengelse av Funcoms online-portefølge, sier Aas.

Spillet kommer til både Xbox360 og PC, men noen utgivelsesdato er foreløpig ikke satt.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.