T2

Full oversikt over kaloriene

HENDIG: Den bærbare enheten er ikke større enn at den kan festes på klærne, eller på armen om natta.
HENDIG: Den bærbare enheten er ikke større enn at den kan festes på klærne, eller på armen om natta.Bilde: Fittbit Inc

Produktet er amerikansk, hvor det nå kan bestilles på nettet for 99 dollar.

Hjemmemarkedet burde også være det aller beste; det er nemlig slik at to av tre amerikanere er overvektige.

Foreløpig er det kun tilgjengelig for amerikanske kunder, men etter hvert som websiden blir oppdatert, skal produktet ut internasjonalt.Norsk brikke

Den bærbare enheten er på størrelse med en USB minnepinne. Den trådløse kommunikasjonen til den kombinerte lade- og basestasjonen som er koblet til PC-en, er det norske Nordic Semiconductor som tar seg av.

Eller rettere sagt, en av deres brikker, nRF24AP1 som opererer i det ulisensierte 2,4 GHz båndet.

– Titbit Tracker er et meget spennende produkt som føyer seg fint inn i rekken av andre trenings- og helseorienterte produkter vi allerede leverer til, sier administrerende direktør Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor.

En innebygget bevegelsessensor registrerer kontinuerlig brukerens fysiske aktivitet. Ved passering av en kombinert lade- og basestasjon overføres dataene automatisk til brukerens egen profil på Fitbits hjemmeside www.fibit.com.Bedre oversikt

Her kan brukeren legge inn dagens matinntak og sette opp et kaloribudsjett. Dette sammenlignes så med hva som er logget av ulike typer aktivitet i løpet av dagen – og natten.

Den bærbare enheten registrerer det meste av fysisk aktivitet. Den er noe langt mer enn en avansert skritteller – selv om den er det også.

Ved å trykke på en knapp vises både antall skritt, hvor langt du har gått og antall forbrukte kalorier på et OLED display. I tillegg får du klar beskjed om hvordan du ligger an i forhold til egne oppsatte mål.

Om du ikke skulle komme i nærheten av lade/basestasjonen på en stund, er det ikke noe problem.

Den bærbare enheten kan lagre detaljerte data for syv dager, og litium polymer batteriet oppgis også til å kunne holde et sted mellom fem og ti dager før det må lades på nytt.Søvnlaboratorium

Om du fester den bærbare enheten på ermet av pysjen eller på et armbånd som følger med i pakken, får du med deg det reneste søvnlaboratorium i sengen. Her får du vite hvor lang tid det tok deg å sovne inn, hvor mange ganger du har vært våken og hvor urolig nattesøvnen har vært.

Registreringene har vært sammenlignet med mer profesjonelle søvnlaboratorier, og overensstemmelsen oppgis å være meget god.

Alle disse dataene kan du dele på nettet med vennene dine – om du vil.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.