KARRIERE

Frynsegodene folk vil ha

TALL: Har folk nok penger?
TALL: Har folk nok penger? Bilde: Johannessen, Sara

En fersk undersøkelse gjort av PricewaterhouseCoopers i Storbritannia viser nemlig at fleksible ordninger for arbeidstid - og sted er frynsegodet flest vil ha.

Vil gi bygdefolk lavere lønn

Flest kvinner

Nesten halvparten av de spurte - nærmere bestemt 47 prosent - ga uttrykk for at de aller helst vil ha slike ordninger hvis de kan velge blant ulike frynsegoder.

Flest kvinner ønsker seg fleksibilitet. Blant kvinnene er andelen 54 prosent, mens andelen blant menn er 41 prosent, skriver bladet Management Issues.

Fleksibilitet er det desidert mest ønskede frynsegodet. Det nest mest ønskede godet er det "bare" 19 prosent - altså en av fem - som ønsker seg.

Og dette frynsegodet er resultatbestemte bonuser.

– Kutt lønna for eldre

Fritid, ikke penger

- To år med nedgangstider har endret folks holdning til arbeidet. Arbeidsgivere har vært forsiktige med å ansette nye medarbeidere, har de forventet at eksisterende ansatte skal gjøre mer for mindre. Denne undersøkelsen indikerer at ansatte nå føler presset og at mange ønsker seg en bedre balanse mellom jobb og fritid, sier Michael Rendell, HR-sjef i PwC, til bladet.

15 prosent av de spurte foretrekker en god pensjonsordning. Færrest svarte at de helst vil ha sosiale aktiviteter og videreutdanning.

Eksperter regner både pensjon og betalt videreutdanning blant frynsegodene som er mest verdt. Det kan altså se ut som preferansene til folk flest ikke er helt i tråd med ekspertenes råd.

Slik går du opp i lønn

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.