T2

Fristelser: Personlig teknologi

Rett i lomma

De fleste kameraer, både tradisjonelle og digitale, tar mye plass i lomma. Det kan ikke sies om Logitechs nye Pocket Digital. Kameraet er ikke større enn et kredittkort og det er bare 9 millimeter tykt. Med en vekt på 50 gram gjør det ikke mye ut av seg i en skjortelomma.

Det er jo grenser for hvor mye fiksfaserier det er praktisk å bygge inn i et slikt kamera, og det bidrar til å gjøre det usedvanlig lett å bruke. Hvis noe kamera skal få tittelen det digitale Instamatic må det være dette. I tillegg til utløseren er det to knapper som styrer selvutløseren og billedstørrelsen. 52 bilder får plass i det innebygde minnet på 16 MB. Men bildene er bare i VGA-format, så dette er ikke kameraet for bryllupsbildene.

Når du kobler Pocket Digital til PC-en via USB-kabelen lastes bildene ned og slettes i kameraet. Samtidig lades batteriet i kameraet opp. Genialt. Prisen er 1499 kroner.

Bilde og lydMed Philips nye DVD-spiller får du en multiformats lydspiller på kjøpet. I tillegg til at den spiller av DVD og CD-plater kan denne også spille av hjemmebrente plater med mp3-musikk. De ultra-audiofile kan også glede seg over at den kan avspille de nye multikanals Super Audio CD-platene. De inneholder musikk i seks kanaler, hver med et frekvensområde fra 0-100.000 Hz, eller 85.000 Hz mer enn hva du i virkeligheten klarer å oppfatte. Lydfriker vil hevde at det ekstra frekvensområdet er med å bidra til lyttermiljøet, selv om vi ikke hører det.

Dessverre er ikke enigheten på lyd-DVD-fronten like stor som den var på CD. Det finnes to ikke kompatible systemer og denne modellen spiller selvfølgelig bare av SACD, som Philips og Sony står bak, og ikke DVD Audio, som "fienden" støtter. 3995 kroner må du ut med for herligheten.

Endelig dabI tillegg til siste skrik i radioteknologi har apparatet også en CD-spiller som også leser hjemmebrente CD-er med mp3-musikk. Og som ikke det var nok har apparatet et spor for de små MMC-lagringskortene. En modell som kommer litt senere kan også gjøre opptak på disse kortene.

7000 kroner fattigere blir du om du skifter ut den gamle analoge dampradioen til fordel for dette digital råskinnet.

Kapper ladningen

Kappe- og gjæringssagen GKG 24 V er like sterk som en vanlig 230-volts maskin. Det lover Bosch, på tross av at energikilden kun er et batteri på 24 V. Den går heller ikke tom for energi etter noen kapp.

Den skal klare å kappe hele 140 furuplanker på 38 mm X 145 mm før elektronene nekter å vandre gjennom viklingene lenger. Siden sagen leveres med to batterier og en timers hurtiglader, bør du ha strøm nok for kontinuerlig kapping.

Vil du sage ledningsfritt må du ut med 9210 kroner.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.