IKT

Framtidas mobilnett i Bath

Den britiske byen Bath er en av Europas vakreste, og står høyt oppe på UNESCOs verdensarvliste. I disse middelalderomgivelsene utformes framtidas virtuelle bybilde.
Den britiske byen Bath er en av Europas vakreste, og står høyt oppe på UNESCOs verdensarvliste. I disse middelalderomgivelsene utformes framtidas virtuelle bybilde. Bilde: arkiv

Både byens innbyggere og besøkende kan more seg med visuelle turistguider, lokasjonsbaserte spill og en rekke allmennyttige tjenester.

Det er universitet i byen som står bak prosjektet, som kalles «Cityware project» og har fått prislappen 1,6 millioner britiske pund (18,7 millioner kroner).

Selskapene Vodafone, Nokia, HP Laboratories, Node, IBM og to universiteter i London er samarbeidspartnere.

Samler erfaringer

– Frivillige deltakere i prosjektet utstyres med en toppmoderne mobiltelefon i tre år, for at vi skal samle erfaringer med hvordan teknologien influerer deres daglige liv, uttaler prosjektlederen, professor Danaë Stanton Fraser til universitetes nettsider.

– Etterspørselen etter slik teknologi kommer først i bysamfunn. Det er derfor viktig at vi samler erfaringer.

En av de første tjenestene er at man kan ta et bilde av en bygning og sende det som MMS til en sentral server. Systemet gir umiddelbar tilbakemelding om hvor du befinner deg.

Prosjektet tar i bruk trådløse nettverk, Bluetooth og den nye mobilnettstandarden Near Field Communikation (NFC).

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.