KARRIERE

Forventer universitets-JA

BODØ: Dette blir sannsynligvis Norges 8. universitet.
BODØ: Dette blir sannsynligvis Norges 8. universitet. Bilde: Wikipedia
Dag Yngve Dahle
14. okt. 2009 - 08:30

– Ja, vi regner egentlig med at vi får søknaden innvilget. Vi har ikke fått indikasjoner på noe annet. Å få universitetsstatus er veldig viktig både for høgskolen og for Nordland, sier Pål Pedersen, rektor ved Høgskolen i Bodø, til Teknisk Ukeblad.

Doktorgrader

Han sendte nylig søknaden om å etablere Universitetet i Nordland til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Avgjørelsen faller i løpet av våren 2010.

I mars passerte høgskolen et viktig formelt hinder på veien mot universitetsstatus. Da fikk de godkjent sin fjerde doktorgrad.

– Da fikk vi godkjent vår doktorgrad i havbruk. Fra før tilbyr vi doktorgradsstudier i bedriftsøkonomi, profesjonspraksis og sosiologi. Som universitet vil vi satse på å bli bedre innen disse fire søylene i stedet for å spre ressursene for mye på andre fagområder. Vi vil heller være gode enn store, sier rektoren.

Pål Pedersen, rektor ved Høgskolen i Bodø.
REKTOR: Pål Pedersen. Høgskolen i Bodø

Disse skolene gir best karakterer

Aktuell debatt

Høgskolen i Bodø har i dag 5200 studenter.

Ikke alle er like tilfredse med at Norge får flere universiteter. I Oslo har motstanden tidligere vært - Sats på storuniversitetene .

Også Norsk Studentunion har tidligere uttalt seg kritisk til flere norske universiteter.

– Vi er klar over denne debatten, men vi føler at vi har bygget opp kompetanse uten at det har gått på bekostning av andre. Vi kan bli gode uten at andre institusjoner svekkes, sier Pedersen.

Universitetene faller på ranking