OLJE OG GASS

Forsinket oppstart på Gullfaks C

YTTERLIGERE UTSATT: For én uke siden annonserte Statoil at produksjonen ved Gullfaks C skulle starte opp igjen i løpet av et par dager. Nå er produksjonen utsatt på ubestemt tid.
YTTERLIGERE UTSATT: For én uke siden annonserte Statoil at produksjonen ved Gullfaks C skulle starte opp igjen i løpet av et par dager. Nå er produksjonen utsatt på ubestemt tid. Bilde: Øyvind Hagen / Statoil

For én uke siden annonserte Statoil at produksjonen ved Gullfaks C skulle starte opp igjen i løpet av et par dager. I går uttalte selskapet at produksjonen er utsatt på ubestemt tid.

Les også: – Nærmere katastrofe enn Statoil hevder

Må være forsiktige

– Vi var optimistiske i forrige uke. Nå ser vi at det nødvendige arbeidet har tatt lengre tid enn vi trodde, sier pressetalsmann i Statoil, Gisle Johanson, til Stavanger Aftenblad. Han vil ikke gi noe nytt oppstartstidspunkt.

Selv om trykksituasjonen i brønnen nå skal være stabil og forutsigbar, jobber Statoil fortsatt med å verifisere den andre sementpluggen som ble satt tirsdag i forrige uke.

– Vi går rolig fram og ønsker å være forsiktige, sier Johanson til avisen.

Les også: Samme problembrønn som i desember

Godt isolert

Den første sementpluggen, som ble satt i bunnen av brønnen, isolerer brønnen fra reservoaret. Den andre, som ble satt lenger opp i brønnen, isolerer brønnen fra trykksonen Shetlandsformasjonen. Det er dette skiferlaget over reservoaret som har gitt trykkutfordringer.

Produksjonen ved plattformen blir gjenopptatt når Statoil har kontrollert ferdig at pluggene og brønnen holder den kvaliteten den skal ha for at normaltilstanden kan gjenopprettes, skriver Stavanger Aftenblad.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.