SAMFERDSEL

Flesland ut av Avinor

Randi Flesland
Randi Flesland Bilde: Avinor

Randi fleslands avgang ble offentliggjort etter dagens styremøte i Avinor.

Avinor-styret vil straks iverksette prosessen med å finne en ny administrerende direktør.

Inntil videre er nåværende sjef for Oslo Lufthavn på gardermoen, Nic. Nilsen satt på som fungernde adm. dir.

I forrige ukle lovet styret overfor samferdselsministeren å komme med en plan for å løse problemene i selskapet og få slutt på de stadige forsinkelsene etter styremøtet i dag.

Tillit borte

Styreleder Anders Talleraas har inntil dagens styremøte hatt full tillit til Flesland, og det lå ikke i kortene at løsningen ville bli å løse henne fra hennes stilling.

De ansatte, spesielt flygelederen, har sett på Randi Fleslands avgang som den beste løsningen for å få opp flyregulariteten og bedre arbeidsmiljøet.

Det har skåret seg fullstendig mellom kravstore og tandre flygelere og en beinhard og målbevisst administrerende direktør.

Uriaspost

Randi Flesland har stått i spissen for omfattende omorganisering av det tidligere Luftfartsdirektoratet. Tilsynsdelen ble skilt ut. Resten fikk navnet Avinor og skulle drives som ”butikk”, har Storrtinget bestemt.

Randi Flesland har som toppsjef i Avinor dermed hatt jobben med blant annet å skulle møte de til dels motstriden kravene om å skaffe eierne – staten - fortjeneste, sørge for høyest mulig flysikkerhet og størst mulig punktlig og effektiv avvikling av flytrafikk og drift av flyplasser.

I en pressemelding fra Avinor heter det: "Styret i Avinor AS har stor respekt for det betydelige arbeid Flesland har nedlagt i selskapet og norsk luftfart. Styreleder Anders Talleraas sier i en kommentar at han berømmer Flesland for hennes lojalitet, målrettede arbeid og utholdenhet."

Syke av avgjørelser

Omstillingene har ikke vært godt mottatt blant flygeledere, som har blitt syke i hopetall etter hvert som tiltak som rammer deres arbeidssituasjon er satt inn. Det toppet seg i fjor høst da kontrollsentralen i Røyken ble vedtatt lagt ned og funksjonen flyttet til Sola.

Takker av

I en pressemelding fra Avinor sier Randi Flesland følgende:

- Jeg beklager å skulle fratre på et stadium av vår nødvendige omstilling hvor vi er nær målet. I den forbindelse vil jeg takke alle medarbeidere som har medvirket til at vi nesten er i mål, med meget gode resultater på mange områder.

Ofrer seg

- Grunnen til fratredelsen er at jeg over tid, med beklagelse, har sett hvordan den negative oppmerksomheten rammer hele organisasjonen, i tillegg til våre kunder. I den maktkampen som pågår må noen ta ansvar for helheten, organisasjonen og våre kunder, sier hun, og legger til:

- De målene som er satt for Avinor er fortsatt vesentlige for selskapets fremtid, noe jeg med glede oppfatter at resten av organisasjonen er motivert for og fullt inneforstått med. Behovet for endring gjelder fortsatt.

Det gjenstår å se om flygelederne nå blir friskere og forsinkelsene færre.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.