KRAFT

Flertall for luftledning blant høringsuttalelser

i norheimsund demonstrerte hundrevis mot strømmastene i Hardanger da Jens Stoltenberg var på besøk i fjor høst. Men flertallet av høringsuttalelsene som er kommet inn, er for luftspenn.
i norheimsund demonstrerte hundrevis mot strømmastene i Hardanger da Jens Stoltenberg var på besøk i fjor høst. Men flertallet av høringsuttalelsene som er kommet inn, er for luftspenn. Bilde: Scanpix
23. feb. 2011 - 09:13

Natt til tirsdag gikk fristen for å komme med en uttalelse om utvalgsrapportene knyttet til sjøkabelalternativet ut.

Flertall

Blant de 31 som har kommet med sine uttalelser, er det flertall for luftledninger, mens det er dødt løp mellom sjøkabel og det såkalte tredje alternativet, skriver Nationen.

Det tredje alternativet består av oppgradering av det eksisterende linjenettet kombinert med utbygging av fjernvarme og stimulering til lokal kraftproduksjon.

Aksept

Organisasjonen Bevar Hardanger går inn for det tredje alternativet med sjøkabel som alternativ løsning, mens miljøstiftelsen Zero nå er positiv til både sjøkabel og luftkabel.

Eidfjord og Samnanger kommune aksepterer luftspenn, mens Ulvik og Bergen ønsker sjøkabel sammen med Hardangerrådet, som omfatter sju kommuner i Hardanger.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.