T2

Film over bredbånd

Det er NextGenTel som gir deg et utvalg på 20 titler. Det vil stige raskt, og om et år vil de ha minst 100.

I motsetning til å leie video over satellitt eller kabelforbindelse er dette det som kalles Video On Demand (VOD). Det betyr at du kan starte filmen akkurat når du vil, og du kan trykke på pauseknappen om du må ut en tur.

Innenfor et døgn kan du se filmen så mange ganger du vil. Selv om videostømmen kommer inn til PC-en, er det ikke noe problem å koble TV-en via et skjermkort vid analog videoutgang. Det koster heller ikke mange kroner for utstyr som sender trådløst til andre PC-er i huset.

Distribusjonen baserer seg på Microsofts MediaPlayer 8. Ivar Frølich er sjef for innholdsteknologi i NextGenTel, og han sier at valget av Microsoft var enkelt.

- Det er billigere for oss, og kundene trenger ikke å kjøpe lisenser, slik Apple og Real krever for deres teknologi. Dessuten kommer snart versjon 9 som vil bety et en betydelig kvalitetsforbedring. Plattformen inkluderer også kryptering og kontroll som sikrer mot digital piratkopiering.

Abonnentene kan se på filmene, enten med en bitrate på 500 eller 900 kbit/s. Det gir en oppløsning på 480 ganger 360 punkter eller 640 ganger 480 punkter, som grovt kan oversettes til litt dårligere og litt bedre enn VHS-kvalitet.

Fordi brukerne gjerne har 640 kbit/s eller 1 Mbit/s linjer gir dette tilstrekkelig kapasitet til å motta e-post, eller surfe på web i bakgrunnen. Videoen lastes med fem sekunders buffer, og det er nok til å sikre mot brudd i videostrømmen.

NextGenTel har store planer for videre fjernsynsutbygging.

- 80 prosent av våre abonnenter kan få minst 4 Mbit/sek. Med neste generasjons MediaPlayer kan det gi muligheten til å overfør skikkelig HDTV i en kvalitet som ikke en gang DVD kan tilby i dag. Vi ser også på muligheten til å la brukerne abonnere på TV-kanaler slik de gjør på satellitt og kabel-TV i dag. Fordelen med et IP-nett er at de vil kunne velge fritt blant langt flere TV-kanaler enn det som er mulig i dag.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.