ARBEIDSLIV

Feiret 150 år med ord og toner

Det startet med mottagelse i Det Norske Teatret med påfølgende plenumsmøte i PF. Dagen etter var det jubileumskonferanse på Telenor Expo. Her blefremtidsvisjoner presentert og diskutert.

Med korpsmusikk og høye glass ble150 gjester ønsket velkommen til mottagelsen i Det Norske Teatret i anledning 150-årsjubileet. Representanter fra annonsører, eierorganisasjoner, teknologimiljøer og fagpresse var til stede.

Mottagelsen ble åpnet med en monolog av skuespiller Paul Ottar Haga. I rollen som bladets første redaktør Petter S. Stenstrup fortalte han hvordan dette tidsskriftet, som ble startet i 1854 med navnet Polyteknisk Tidsskrift, skulle bli. Ingrid Bjørnov sto for det musikalske innslaget. Med spesialskrevet sang for jubilanten slo hun an en humørfylt tone med sin musikalske blomsterbukett.

Samme kveld var PFs plenumsmøte dedikert TU-jubileet. Temaet var " Samliv mellom mennesker og teknologi". Her forsøkte direktør Sissel Rogne, Bioteknologinemnda; statssekretær Bjørn Haugstad, Utdannings- og forskningsdepartementet; forskningssjef Tian Sørhaug, TIK-senteret UiO og kunstner Marius Watz å gi sine svar på spørsmålene: Hvilke holdninger skal vi ha til ny teknologi? Smelter teknologien sammen med mennesket og naturen?

Jubileumskonferansen på Telenor Expo på Fornebu satte søkelys på fremtiden og de mange muligheter den vil by på i samspillet mellom teknologisk utvikling og mennesket. I tillegg til en rekke dyktige foredragsholdere fra norsk teknologimiljø, stilte et bredt panel med ungdomspolitikere opp for å debattere fremtidens muligheter of behovet for eventuelle politiske begrensninger.Se bilder fra arrangementenen - følg link til bildeserie.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.