DATATELE

Får passet påskrevet med biometri

VANSKELIG Å FORFALSKE: De nye biometriske passene inneholder en RFID-brikke med bilde av passinneholder.
VANSKELIG Å FORFALSKE: De nye biometriske passene inneholder en RFID-brikke med bilde av passinneholder.Bilde: Arkivfoto

Biometriske data gir muligheten til å identifisere mennesker gjennom unike fysiske attributter som fingeravtrykk, iris eller ansiktskarakteristikker.

Motorolas løsning for Norge vil være en av de første i Europa til å følge EUs standard for pass- og visumsøknadssystemer, som krever fingeravtrykk, todimensjonal ansiktsgjenkjennelse og signaturgjenkjennelse, en flermodus som sikrer dataintegritet og sikkerhet ved å kombinere flere identifikasjonskilder fremfor kun én.

700 stasjoner

Motorola skal levere rundt 700 stasjonære registreringsstasjoner til bruk i Norge, og ytterligere et hundretalls bærbare versjoner til bruk i norske ambassader og andre registreringssentre verden over.

Fingeravtrykksavlesningene vil ha en oppløsning på 1000 piksler per tomme (PPI), i tillegg til den mer vanlige 500 PPI.

Enklere og sikrere

Målet med teknologien er å bidra til en enklere registreringsprosess for søkere av pass og visum, mens tilfanget av data bidrar til at Utenriksdepartementet og Politiets data- og materielltjeneste styrker grensesikkerheten i Norge.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.