MOTOR

Får Norges første treningssenter for helikopter

 

Bilde: Sikorsky
12. sep. 2012 - 07:30

Bak senteret står verdens største flytreningskonsern, amerikanske FlightSafety International, og den amerikanske helikopterprodusenten Sikorsky, skriver Stavanger Aftenblad.

Simulator

Senteret skal blant annet bestå av en simulator for trening og opplæring for flyging av store Sikorsky S-92-helikoptre, opplyser direktør Ivar Eie i Aircontactgruppen, som representerer Sikorsky-fabrikken i Norge og som eier Sola-hangaren.

Simulatoren koster et par hundre millioner kroner. Eie ser ikke bort fra at simulatorer også for andre helikoptermodeller kan inngå i senteret på et senere tidspunkt.

Simulatorplanene ble første gang presentert i september 2010:  – Vi bør være storfavoritten

Les også: Sikorsky håper på norsk kontrakt

Nye arbeidsplasser

I første omgang vil det bli opprettet opptil 15 nye arbeidsplasser i treningsbedriften. Disse blir fordelt mellom flyinstruktører, simulatorteknikere og administrasjonsfolk.

S-92-helikoptrene er for tiden er den mest brukte helikoptertypen i drift i tilbringertjenesten på norsk kontinentalsokkel. Men hittil har det ikke vært mulig å få simulatortrening på flytypen i Norge.

Les også: NH90-forsinkelsen tyner levetida på Lynx-helikoptrene

Forsvaret vurderer Seahawk

Mens Norge venter på uferdig NH90, får Nederland operativt helikopter

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.