NETTARKIV

Færre velger teknologifag

Antall studenter som tar etter- og videreutdanning ved NTNU holder seg stabilt. Men færre velger tradisjonelle teknologifag. Prosjektledelse og entreprenørskap er populært, mens maskin, bygg og elektroteknikk er ute.

NTNU videre er etter- og videreutdanningsenheten ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. De siste årene har de opplevd dalende interesse for mange av basisfagene. Porteføljen av to-vekttalls ingeniørfag er skåret ned fra 80 til 60 de siste par årene. I samme periode har kurstilbudet under paraplyen teknologiledelse, eksempelvis entreprenørskap og idéutvikling, økt fra fire til 22. Antall studenter ved NTNU videre har derimot holdt seg stabilt på omkring 1500.

De en gang så velkjente EEU-kursene (Eksamensrettet etterutdanning) for teknologer, basert på ukessamlinger, er utdøende. - Færre ønsker å være så lenge borte fra jobben, sier seksjonssjef Jan Tore Gjendem ved NTNU videre. Resultatet er en dreining i retning kurs med kortere samlinger, kurs som kombinerer ulike undervisningsformer og bedriftsinterne kurs.

- Du finner igjen elementer av de tradisjonelle teknologifagene i nye, mer tverrfaglige kurs under nye navn, forteller Gjendem.

Årelange prosesser med omlegging til fem-årig sivilingeniørutdanning og endring av universitetsorganisasjon og fakultetsstruktur har i en periode tatt fokus vekk fra NTNUs videreutdanningssatsing. Fremover skal dette viktige markedet nyte høyere prioritet, forsikrer Gjendem: - Vi vil i fremtiden satse på mer skreddersøm, og utvikle samarbeidet mellom våre fagmiljøer og bedrifter i offentlig og privat sektor.

(hl)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.