OLJE OG GASS

Ett minutts stillhet i Houston

Helikoptertragedien preger også åpningen av verdens største oljemesse.

HOUSTON: Helikopter-tragedien ved Turøy i Hordaland setter sitt preg på stemningen i den norske delegasjonen som nettopp er ankommet Houston for å delta under Offshore Technology Conference (OTC).
HOUSTON: Helikopter-tragedien ved Turøy i Hordaland setter sitt preg på stemningen i den norske delegasjonen som nettopp er ankommet Houston for å delta under Offshore Technology Conference (OTC). Bilde: Tormod Haugstad

- Vi er alle på en eller annen måte rammet av denne tragiske ulykken, og vi har fått et alvorlig varsko om hvor viktig sikkerhetsarbeidet i oljeindustrien er. Jeg vil derfor be dere reise dere og ha et minutts stillhet for å minnes de som er rammet, sa Stavangers ordfører Christine Sagen Helgø da hun åpnet informasjonsmøtet for de ca. 190 norske delegatene.

  • Få oppdatert informasjon om ulykken i TU Live

Vurderte hjemreise

En annen ordfører, Stanley Wirak i Sandnes, befinner seg også i Houston. En av de omkomne som var ansatt i Halliburton, kom fra Sandnes.

Wirak sier til Teknisk Ukeblad at han har vurdert å reise hjem.

- Jeg har hatt kontakt med fungerende ordfører i Sandnes og forsikret meg om at vi har beredskap for familien. Når de pårørende kommer hjem fra sorgsenteret som ble etablert i Bergen, skal vi ha en minnestund på skolen hvor den omkomnes barn går, sier Wirak. 

Han er som så mange opprørt over at en slik ulykke kan skje med ansatte på norsk sokkel. 

Tok opp ulykken: Da Stavangers ordfører skulle holde informasjonsmøte for den norske delegasjonen under OTC, ba hun om et minutts stillhet.
Tok opp ulykken: Da Stavangers ordfører skulle holde informasjonsmøte for den norske delegasjonen under OTC, ba hun om et minutts stillhet. Foto:

- Nå er det viktig at denne helikoptertypen blir satt på bakken inntil granskingen av ulykkesårsaken er ferdig. Det må jo være noe fundamentalt galt når rotoren faller av og det har skjedd ulykker før med denne helikoptertypen, sier Wirak.

Nedgangstid

Tragedien legger en demper på stemningen i den norske delegasjonen som fra før er preget av økonomisk krise og nedbemanning i praktisk talt alle bedrifter.

Preget ordfører: Ordfører Stanley Wirak i Sandnes vurderte å reise hjem etter ulykken. Foto: Tormod Haugstad.
Preget ordfører: Ordfører Stanley Wirak i Sandnes vurderte å reise hjem etter ulykken. Foto: Tormod Haugstad. Foto: 

Også Norges generalkonsul i Houston, Morten Paulsen, er preget av tragedien.

Da han åpnet et bedriftsbesøk hos norske Cyviz i Houston, snakket han om ulykken og viktigheten av at sikkerhetsarbeidet er det aller viktigste selv om oljeindustrien nå er inne i en nedgangstid.

Den norske delegasjonen på ca. 190 personer kommer fra hele Norge og består i hovedsak av bedriftsledere, men også en rekke ordførere og fylkespolitikere. OTC åpner sine utstillinger og konferanser mandag morgen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.