INDUSTRI

«Et stort sprang for froskeheten»

Rom-frosk skaper furore på nettet.

Verdens i øyeblikket mest omtalte frosk fotografert under en rakettutskytning fra rombasen Wallops i den amerikanske delstaten Virginia tidligere denne måneden. Det var fredag ikke kjent hvor fyren oppe til venstre i bildet kom fra eller hadde tenkt seg inn. Men den amerikanske romfartsadministrasjonen NASA forsikrer at bildet er ekte og ikke manipulert.
Verdens i øyeblikket mest omtalte frosk fotografert under en rakettutskytning fra rombasen Wallops i den amerikanske delstaten Virginia tidligere denne måneden. Det var fredag ikke kjent hvor fyren oppe til venstre i bildet kom fra eller hadde tenkt seg inn. Men den amerikanske romfartsadministrasjonen NASA forsikrer at bildet er ekte og ikke manipulert. Bilde: NASA
13. sep. 2013 - 09:27

Hvor kom den fra og hvor skulle den hen – forsøkte den å slå følge med en rakett ut i verdensrommet?

En frosk skaper oppstandelse på nettet etter at den ble fotografert i lufta over en utskytingsbase i USA.

Ikke manipulert

Den amerikanske romfartsadministrasjonen NASA bekrefter at det er en ekte frosk som kan ses høyt over bakken på bilder fra stedet, het det på nyhetskanalen CNNs nettsider. Det dreier seg ikke om bildemanipulasjon eller annen form for svindel.

– Utskytningsrampen har en dam som samler opp de store mengdene kjølevann som utløses under oppskytninger. Mellom oppskytningene er dette et fuktig og kjølig sted der det er hyggelig for frosker å slappe av, heter det på nettstedet Universe Today.

Froskebildet som fredag gikk verden rundt, utløste en mengde vittigheter og ordspill av varierende kvalitet i internasjonale medier.

Typisk var «et stort sprang for froskeheten» – med henvisning til Neil Armstrongs «et stort sprang for menneskeheten», da han i 1969 som første menneske satte foten på månen.

Grillet?

Froskens tilstand er ifølge NASA ukjent.

Men slike episoder har det med å ende ille for småkryp, tilføyer romfartsadministrasjonen.

Les også:

NASA vil fange inn en asteroide

Unike bilder av Norge fra verdensrommet

Her kan du følge livet på romstasjonen live

Se astronautenes ti mest legendariske bilder  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.