IKT

Enklere Telenor-struktur

Fra nyttår kan du gi blaffen i om du har et forhold til Telenor som mobilkunde, fasttelefon-kunde eller TV-abonnent. Nå får du tilsynelatende kun ett selskap å forholde deg til: Telenor.

Konsernledelsen strømlinjeformes også, men det betyr mindre for kundene i det daglige. Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas mener imidlertid at forenkling i toppen betyr bedre kundepleie og en fokusert ledelse som kan sikre Telenor vekst både hjemme og ute. Spesielt mobilsatsingen utenfor Norge skal dyrkes bedre.

-Telenor satser sterkere på å betjene og pleie våre kunder i hjemmemarkedet og på en klarere strategi for våre internasjonale aktiviteter," sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, ifølge en pressemelding.

For å forenkle og styrke Telenors posisjon i hjemmemarkedet opprettes et eget markedsområde for Norge som samler alle salgs- og markedsaktiviteter for mobil- og fastnettområdet. Konserndirektør Morten Karlsen Sørby er satt på jobben.

Telekjempen får færre i ledelsen. Men til gjengjeld lover selskapet at de syv skal være mer forretningsorientert.

Den nye konsernledelsen blir da: Jon Fredrik Baksaas, visekonsernsjef Arve Johansen, visekonsernsjef og finansdirektør, Torstein Moland, konserndirektør Jan Edvard Thygesen, konserndirektør Stig Eide Sivertsen, konserndirektør Morten Karlsen Sørby og konserndirektør for teknologi, Berit Svendsen.

Telenor vil med dette ha tre forretningsområder som omfatter mobilaktivitetene, fastnett-virksomheten og TV-området samt øvrig virksomhet.

Forretningsområdet Mobile ledes av Arve Johansen og omfatter styring av alle internasjonale mobilaktiviteter i konsoliderte og tilknyttede mobilselskaper.

Forretningsområdet Networks ledes av Jan Edvard Thygesen og omfatter fastnettutbygging og drift i Norge og øvrig fastnettvirksomhet internasjonalt.

Forretningsområdet Broadcast ledes Stig Eide Sivertsen og omfatter all TV-virksomhet, innholds- og interaktive tjenester for TV, inklusive Canal Digital.

Telenor opplyser samtidig at Bjørn Magnus Kopperud (47) er ansatt som ny konserndirektør for Human Resources (HR) fra 1. januar.

Kopperud er utdannet ved NTH, og har vært ansatt i Telenor siden 1994. Før han begynte i Telenor hadde han ledende stillinger i Bull AS og Delfi Data AS og var også en periode ved Forsvarets Forskningsinstitutt.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.