INDUSTRI

Enklere håndtering av kjemikalier

KJEMIKALIEHÅNDTERING: Med AGAs nye konsept Sisource, blir håndteringen av kjemikalier i bedrifter både sikrere og enklere.
KJEMIKALIEHÅNDTERING: Med AGAs nye konsept Sisource, blir håndteringen av kjemikalier i bedrifter både sikrere og enklere.Bilde: AGA

– Sisource er et innovativt konsept beregnet på alle typer industrier som bruker kjemikalier, enten det er til forskning eller produksjon, sier John Melby, ansvarlig for nye forretningsområder hos AGA i Norge.

Sisource står for singel sourcing – totalleverandør. Dette er således en tjeneste hvor AGA tar helhetsansvar for kjemikaliehåndteringen ute hos kundene – alt fra å anskaffe produktene til å avhende dem som avfall.

– Innføring av Sisource handler om å redusere kjemikalieforbruket i tillegg til å sikre sin egen virksomhet, sier Melby.Skreddersydd tjeneste

Tjenesten skreddersys etter kundens virksomhet og behov. Det første steget er en analyse av kjemikaliehåndteringen.

– Analysefasen drives som et prosjekt med deltakere fra kunden og oss. Hensikten er å kartlegge den totale håndteringen fra innkjøp til avfallshåndtering, samt vurdere innsparingspotensialet og finne alternativer som reduserer miljøbelastningen, sier Melby.Tiltak

Analysen gir et godt grunnlag for å sette i verk tiltak på samtlige stadier i kjemikaliehåndteringen. Dette skal ikke bare gi miljømessige gevinster, men også en rekke økonomiske fordeler.

– Mange bedrifter opplever nemlig at det blir en stadig mer krevende oppgave å håndtere kjemikalier. Dette skyldes ikke bare mengden og antallet kjemikalier. Man må også bruke mer tid og flere ressurser på å imøtekomme myndighetenes krav og følge rutinene for miljøsertifisering, sier John Melby.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.