KRAFT

Enige om å være uenige

Styret i Enova sier at tidligere Enova-direktør Eli Arnstad ikke har mobbet eller trakassert ansatte. Husforeningen i Enova er uenig i fremstillingen.
Styret i Enova sier at tidligere Enova-direktør Eli Arnstad ikke har mobbet eller trakassert ansatte. Husforeningen i Enova er uenig i fremstillingen. Bilde: Thomas Rasmus SKaug/Scanpix

Styret og Husforeningen i Enova har nå inngått en avtale som gjør at partene skal legge uenighetene om arbeidsmiljø bak seg.

Påstander om mobbing som kom i 2007, førte til slutt at daværende administrerende direktør Eli Arnstad trakk seg.

Krevende

Styreleder Jørn Rattsø sier at dette har vært en vanskelig og krevende sak for alle involverte:

– Styret har ønsket å legge arbeidsmiljøsaken bak seg og har hatt hovedfokus på hensynet til selskapet, de ansatte og arbeidsmiljøet. Styret står fast på sitt syn om at det ikke er underbygget påstander om mobbing/trakassering, men styret tar også til etterretning at Husforeningen er av en annen oppfatning, sier Rattsø i en pressemelding.

Skryt til ny sjef

Han fremhver arbeidet som Enovas nye direktør Nils Kristian Nakstad har gjort for for å finne en løsning på saken.

I avtalen frikjenner styret Eli Arnstad, mens Husforeningen sier seg uenig i styrets fremstilling.

Les også:

Styret vedgår at det har vært såkalte ledelsesutfordringer, og at enkeltpersoner har opplevd det som ubehagelig og belastende.

– Styret konstaterer imidlertid at det ikke er påvist at tidligere administrerende direktør har gjort seg skyldig i mobbing eller trakassering av ansatte i Enova, heter det i avtalen.

Alvorlige arbeidsmiljøproblemer

Husforeningen deler ikke styrets oppfatning om påstandene om mobbing eller trakassering, men konstaterer alvorlige arbeidsmiljøproblemer over tid som ikke har vært håndtert av ledelsen.

Les også:

Leder i Husforeningen, Anne Guri Selnæs sier at avtalen viser forhold som det er åpen uenighet om, og som det derfor er særlig viktig for ansatte å følge med på at ikke skal kunne skje igjen.

– Det er utarbeidet grundig dokumentasjon som styret og ansatte konkluderer ulikt i forhold til. Som varslere er vår oppgave nå fullført, men ikke alle oppgaver er løst. Vi skulle gjerne sett flere erkjennelser, men dette var så langt vi kunne komme innenfor en intern prosess, kommenterer Selnæs.

Les også:


Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.