BYGG

Energikonkurranse blant rådgiverne

STRATEGEN: Liv Kari Hansteen og RIF vil ha nasjonal strategi for energi.
STRATEGEN: Liv Kari Hansteen og RIF vil ha nasjonal strategi for energi. Bilde: Asbjørn Goa

Ingeniørene savner en god nasjonal strategi for distribusjon og sparing av energi og produksjon av fornybar energi. Nå tar de grep.

Med Norconsult som prosjektleder skal RIF sette ned en arbeidsgruppe bestående av de fremste eksperter som skal legge frem en rapport i desember i år.

En foreløpig arbeidstittel er "Norge som energinasjon".

– Det er så mange synspunkter og meninger, og det er gode og dårlige vinklinger. Vi ønsker å presentere en objektiv rapport basert på gode vurderinger av dyktige ingeniører, sier Liv Kari Hansteen, administrerende direktør i RIF.

Oppfølger

Hun forteller at dette er en oppfølger til State of the nation-rapporten som RIF presenterte tidlig i vår, der de presenterte kostnader og konsekvenser av forfallet i norske offentlige bygg og infrastruktur.

Denne rapporten fikk stor oppmerksomhet både i media og hos politikere.

Konkurranse

Rådgiverne vil kun ha med de beste.

En invitasjon er sendt alle medlemsbedriftene som bes om å sende forslag til personer som kan sitte i arbeidsgruppen, med CV.

– Så plukker vi ut de beste. Fristen er satt til 27. august, gruppen skal ha maksimalt seks personer, så stiller Norconsult med tre, forteller Hansteen. De er allerede valgt ut, det er Tor Mjøs, Lars Fosser og Franziska Ludescher-Huber.

Anbefalinger

Norge som energinasjon skal gi anbefalinger om distribusjonsnettet, fornybar energi og energieffektivisering. Målgruppe for rapporten er politikere, andre relevante beslutningstakere og media. Norconsult har påtatt seg oppgaven med lede arbeidet og utarbeide selve rapporten med betydelig egeninnsats. For å sikre forankring i resten av fagmiljøet, ønsker RIF å etablere en ressursgruppe i dette arbeidet. Ressursgruppens oppgaver vil være å kvalitetssikre tiltakskriterier, delta i en workshop og kvalitetssikre rapportene.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.