T2

En slange i Appleparadiset

Samsung har hatt tid på seg til å titte inn i eplehagen for å se hvordan det skulle gjøres før de gikk løs på jobben. Og resultatet er imponerende.
Samsung har hatt tid på seg til å titte inn i eplehagen for å se hvordan det skulle gjøres før de gikk løs på jobben. Og resultatet er imponerende. Bilde: Odd Richard Valmot

IFA / BERLIN: Det ser ut som om Samsung vil ta et tygg av eplet, men uten å bli kastet ut av paradiset.

De vil ha en skikkelig jafs av markedet som Apple har skapt med sin iPad.

Les også: Lange køer for iPad

Går lenger enn iPad

Samsung har hatt tid på seg til å titte inn i eplehagen for å se hvordan det skulle gjøres før de gikk løs på jobben. Og resultatet er imponerende. Veldig imponerende.

Samsung har hatt tid på seg til å titte inn i eplehagen for å se hvordan det skulle gjøres før de gikk løs på jobben. Og resultatet er imponerende. Veldig imponerende. FOTO: Odd Richard Valmot.

Samsung har for det første laget en utgave som bare har en syv tommer stor skjerm. Det er fordi den skal være mest mulig portabel, sier de her på IFA i Berlin.

Likevel har den en oppløsning på skjermen på 1024 ganger 600 punkter. Den skal kunne gå i små vesker og store lommer. En god gammel lommeplanlegger i A5-format har stått modell.

Med en tykkelse på under 12 mm og en vekt på 390 gram burde de ha sine ord i behold. Batterilevetiden oppgis til syv timer når man ser på film i HD-format, men da vi spurte om den vil slå iPads ti timer på å lese e-bøker fikk vi til svar at Tab-en vill gå mye lenger.

Lager alt selv

Galaxy Tab som den heter er det Samsung vil kalle en smart mediadings uten at vi tro det kommer til å feste seg som betegnelse på produktgruppen. Men navnet Galaxy passer godt for den ser ut som en kjempeversjon av selskapets suksessrike Galaxy S mobil.

TEST: TEST: Samsung Galaxy S:<br/> Du verden, for en telefon

Samsung har en annen fordel i dette markedet fordi de lager alle de vitale delene selv. Full vertikal integrasjon altså. Både skjermen, prosessoren og 16 GB innebygget minne kommer fra egne fabrikker.

Og her er det ingen begrensinger på Adobes Flashformat sik det er på iPad, for Tab er basert på Googles Android operativsystem i utgave 2.2. Det gir tilgang på titusener av apps rett ut av pakken. I tillegg kan den benytte Samsungs egne apps beregnet på TV-er og mobiler og PC-er.

FOTO: Odd Richard Valmot.

Telefon også

I motsetning til iPad er ikke Tab så begrenset. Den kan brukes som telefon som hvilen som helst med Android operativsystem. Dessuten har den både et 3 MP kamera bak med blits og et 1,3 MP kamera foran til videokonferanse. Den har også en minneport som kan ta micro-SD-kort på opptil 32 GB. Her er det også Bluetooth 3.0, Alle varianter av WiFi, inklusive n, og alle de siste variantene av 3G datakommunikasjon HSPA. Med fulle batterier har den en standbytid på 1500 timer med 3G og man kan bruke den som 3G telefon i 1000 minutter! Mye her som iPad-eier bør være misunnelig på.

Les også: Asus med iPad-utfordrer

Leseplate

E-bøker er selvfølgelig veldig viktig for dette nye markedet og Tab har tilgang til et par millioner. I tillegg kan man abonnere på 2400 magasiner og 1600 aviser, og mer kommer.

Samsung mener størrelsen gjør Tab til den perfekte navigasjonsdingsen enten man går, sykler eller kjører. Telefoner kan bli for små og en større konkurrent, uten at navn nevnes blir for stor.

Anbefalt pris for Galaxy Tab blir 7500 kroner da den kommer til Norge i midten av oktober. Kanskje til og med før iPad?

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.