OLJE OG GASS

– En god følelse

Bilde: Trond Gram

Kongsberg Intellifield

* Lager teknologiløsninger for integrerte operasjoner i olje- og gassindustrien.

* Løsningen gjør at ingeniører og operatører kan samarbeide på grunnlag av sanntidsdata fra produksjons- og boreaktiviteter, selv om de fysisk befinner seg forskjellige steder.

* Het Sense Intellifield inntil selskapet ble kjøpt opp av Kongsberg Maritime i 2006, og var tidligere en del av Sense Technology, som ble startet av Tom Fedog og Erik Zachariasen i 1999.

* Benytter seg av WITSML standarden (Wellsite Information Transfer Standard Markup Language), som gjør det mulig å enkelt utveksle data mellom alle aktører involvert i boreprosessen.

– Vi er veldig stolte over å motta denne prisen. Det er en god følelse å nå opp i en slik kåring, spesielt når en ser på kandidatene vi konkurrerte mot, sa teknisk direktør Rune Skarbø da han i går kveld mottok prisen på Samfundet i Trondheim.

Verdensledende

Prisen ble i år delt ut for åttende gang. Kongsberg Intellifield vant prisen for sine løsninger innen integrerte operasjoner.

Selskapet er verdensledende innen sitt område.

Fagjury

– Tidligere har vinneren blitt kåret etter avstemning fra leserne. I 2008 ville vi løfte prisen gjennom å ta inn en fagjurys vurdering i tillegg, sa sjefredaktør Tommy Rudihagen da han delte ut prisen.

Les også:

Viktig næring

Kongsberg Intellifield mottok et diplom og et kunstverk som representerer Ingeniørbragden.

– Vinneren bidrar til økt ressursutnyttelse og effektivisering i olje- og gassnæringen med sine løsninger, sa Rudihagen.

Kongsberg Intellifield konkurrerte blant annet med Fundo Wheels og Metallkraft om Ingeniørbragden 2008.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.